Uludağ Üniversitesi Türkiye'de Bir İlki Başardı
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı'nda verilen uzmanlık eğitimi Türk Radyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu tarafından akredite edildi.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı'nda verilen uzmanlık eğitimi Türk Radyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu tarafından akredite edildi. Türkiye'de akredite edilen ilk birim olan Radyoloji Ana Bilim Dalı'nın yeterlilik belgesi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürsel Savcı'ya teslim edildi.
Rektörlük B salonunda düzenlenen belge teslim törenine Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Türk Radyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu Başkanı S. Süreyya Özbek, Türk Tabipler Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tunçalp Demir, Yeterlilik Kurulu Üyesi Doç. Dr. Muzaffer Başak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Prof. Dr. Müfit Parlak ve Prof. Dr. İrfan Karagöz, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Ayberk Kurt, Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve çalışanları katıldı.
Türk Radyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu Başkanı Prof. Dr. S. Süreyya Özbek belgeyi vermeden önce yaptığı konuşmada, değerlendirmelerini dünyadaki başarılı modeller üzerinden giderek yaptıklarını belirterek, "Uludağ Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı, sağlam temeller üzerinden giderek bu noktalara geldi ve ilk olması benim için sürpriz olmadı. Temel ne kadar sağlam olursa ağaç o kadar yükselir. Bu ilk'i vermek benim için ayrıca bir gurur kaynağı oldu" diye konuştu.
"HEDEFİMİZ SÜREKLİ İYİLEŞTİRME"
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de, kalite süreçlerinde ne denli emek ve sabır gerektirdiğini çok yakından bildiğini dile getirerek Radyoloji Anabilim Dalı çalışanlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Uludağ Üniversitesi'nin özellikle lisans programlarında son üç yıl içinde akreditasyon anlamında Türkiye çapında bir başarıya ulaştığını kaydetti. Kalitede ulaşılacak son noktanın olmadığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Dilek, daha iyisine ulaşmak için çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
Uludağ Üniversitesi'nin birçok biriminin ulusal ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarınca akredite edilmesinden dolayı zengin bir kalite kültürü edindiğine işaret eden Rektör Prof. Dr. Dilek, bu deneyimlerini bir kılavuzda toplayacaklarını ve bundan sonra, hiçbir denetim veya değerlendirme kurumuna başvurmadan, bu kılavuzların önderliğinde "sürekli iyileştirme döngüsü" oluşturacaklarını bildirdi.
Türk Tabipler Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Tunçalp Demir de, "Sağlığın ticarileştiği bir ortamda üniversitelerin eğitime önem vermesi beni çok mutlu ediyor. Rektöre ve emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tahsin Yakut ise performans sisteminden sonra eğitimle ilgili alanların ikinci plana düştüğü gibi bir izlenim doğduğunu, ancak alınan bu belgenin Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimin ikinci plana atılmadığının önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.
UÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, çok sayıda akreditasyon belgesine sahip bir kurum olduklarına işaret ederek, radyoloji eğitiminin lisansüstü düzeyde akredite edilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gürsel Savcı da, bu başarı öyküsünün yıllar öncesine dayanan ve çok halkalı bir zincirin eseri olduğuna işaret ederek, anabilim dalına 1979 yılında gelen Prof. Dr. Ercan Tuncel'in büyük katkısı olduğunu hatırlatarak, "Ercan Tuncel hocamızın yıllar önce diktiği fidan bugün bu noktaya geldi" dedi. - BURSA