Haberler

Uludere'de 2 Köye Şafak Baskını: 7 Gözaltı

Güncelleme:
Abone Ol

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) ve Gülyazı köyüne operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, 7 kişiyi gözaltına aldı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 28 Aralık 2011 günü savaş uçaklarının bombalaması sonucu 34 kişinin yaşamını yitirdiği Ortasu ile Gülyazı Köyü'nde sabah erken saatlerinde çok sayıda evde arama yapıldı. Sınır hattına çarşamba günü yürüyen protestocu grubun askeri araç ve silahları tahrip ettiği olay nedeniyle yapılan aramada, bombardımandan sağ kurtulan Servet Encü'nün de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Köy halkı, köyün ortasından geçen yolun üzerinde bir araya gelerek olaya tepki gösterdi. 

4 GÜN ÖNCEKİ OLAYLARA KARIŞANLARA GÖZALTI

Alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski) ve Gülyazı köyüne bu sabah çok sayıda zırhlı araçla operasyon düzenledi. Operasyonda, dört gün önce köyde meydana gelen olaylara karıştığı iddia edilen 7 kişinin ikameti arandı ve bunlar gözaltına alındı. Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü, vatandaşların ‘devlet malına zarar verme ve askere mukavemet’ gibi gerekçelerle gözaltına alınıp tabur komutanlığına götürüldüğünü söyledi. Sabahın erken saatlerinde Şırnak ve Hakkari’ye bağlı çok sayıda askerin köye operasyon düzenlediğini belirten Encü, “Köyde kısa bir gerginlik vardı. Şu an sakin.” dedi. 

1 KİŞİ YARALANMIŞTI

Roboski’de 4 gün önce, yapımı devam eden güvenlik yolunu protesto etmek amacıyla iki yıl önce 34 kişinin bombalanarak öldürüldüğü bölgede bulunan 15 nolu sınır taşına doğru yürüyüş yapılmış, askerlerin engelleme çalışma sebebiyle olaylar çıkmıştı. Burada atılan gaz bombasının isabet ettiği bir kişi yaralanmıştı. 

KAPLAN TEPKİ GÖSTERDİ

Köylüler, gözaltına alınan kişilere kötü muamele yapıldığını ileri sürerken, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da devreye girdi. Twitter'daki hesabından, saat 04.00'te toplu arama emrini askere kimin verdiğini soran Hasip Kaplan, şunları yazdı: "Savcılık mı, Valilik mi, yoksa paralel iş mi? Açıklayın. Roboski'de topluca insan öldürmeyi, insanlık suçu işlemeyi zorunlu hata görenler, zorunlu aramadalar. Hükümetle defalarca görüştük; 'Sınır kapısı açın, sınır ticareti geliştirin kökten çözün, bir KHK yeter' dedik ötelediler. Roboski'de adaletten kaçan ağır müebbetlik zihniyet, baskı, tahrik, gerginlik kaşımakta. İçişleri Bakanlığı'nı aradık, bu saatte özel kaleme ulaşılabiliyor, adli bir karar izlenimi var. Bakanla görüşmeye çalışıyoruz. Roboski toplu araması adli karar ise, HSYK sonrası, Adalet Bakanı bilgisi dahilinde mi, değil mi? Bakacağız. Roboski halkı çocukları dokunulabilir, bakan çocukları dokunulmaz, bu nasıl zihniyet."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Servet Encü Uludere Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (44)

SİBGATULLAH(ALLAH IN YARATICI GÜCÜ)recepisik5:

ULAN KAPLAN BUNLAR ASKERİ ARAÇLARI TAHRİP EDEN ASKERİNE KURŞUN SIKAN,ASKERİNİ GÖZ KIRPMADAN ÖLDÜREN VATAN HAYİNLERİNE KARŞI ARAMA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ ÇOK MU GÖRÜYOR SUNUZ.?YANİ BIRAKSINLAR ASKER ÖLDÜRSÜNLER,ASKERİ ARAÇLARI TAHRİP ETSİNLER ÖYLEMİ? NİYE BUNLARIN HESABINI SORMUYORSUN?BURAYA GELİNCE NİYE SUSUYORSUNUZ?POLİS VE ASKERİME UZANAN ELLER KIRILSIN!

Yanıtla1062
YASİNnkarabiyik@mynet.com:

ARTIK HİÇBİRŞEYDEN KORMAYIN,AKP DÜZCE MİLLETVEKİLİ SN,BAŞBAKAN ALLAHIN BÜTÜN VASILARINA SAHİPTİR DİYOR,BİRÇOK KİŞİNİN BURALARDA BİLE SN.BAŞBAKAN'I PEYGAMBER YERİNE KOYAN YAZILARINI OKUYOR DİNLİYORUZ,BAKIN YUKARDAKİ ŞAHISLARDA KENDİLERİNİ ALLAHIN GÜCÜ OLARAK GÖRÜYORLAR,ALLAHIN VASIFLARINA,SAHİP PEYGAMBERİ VAR ALLAHIN GÜCÜDE ELLERİNDE OLDUĞUNU GÖRE BUNLARIN KORKACAĞI GÜÇ VARMI.ÖYLE OLUNCA HER TARAFI KASIP KAVURUYORLAR,NASILSA HAK KENDİLERİNDE ADALET KANDİLERİNDE İYİLİK,DÜRÜSTLÜK KENDİ DÜŞÜNDÜKLERİNE GÖRE,KİM KARŞINA ÇIKTI SANA BUNLAR YANLIŞ DEDİ,EZ GEÇ,FAKAT UNUTTUKLARI BİRŞEY VAR,BÜYÜK ALLAH ONLARA VASIFLARINI,GÜCÜNÜ ÖYLE BİR GÖSTERECEKKİ YEDİ KAT YERNİN DİBİNDE CEHENNEM ZABANİLERİNİN KARŞISINDA MAHŞERE KADAR İNİM İNİM İNLEYECEKLER,PEYGAMBERİMİZİN ŞEFAATİ YERİNE SAPIKLIKLARININ HESABINI İNLEYEREK VERECEKLER.

00
vatandaştarik.sahin68@hotmail.com:

ulan kaplan mısın teröristmisin nesin insan öldürmeyi siz daha iyi bilirsiniz anne karnında ki çocuğa varana kadar birde utanmadan konuşuyon yüz yokki yüzünde vatana ihanet var

Yanıtla2738
MURADmuratti_22@hotmail.com:

ONLARI DERİN DEVLET YAPTI TÖRÖRİSTMİSİN NESİN YAZI YA BAK SALYA AKIYOR BİZİM MİLLETİMİZ KADAR CAHİL MİLLET YOK

00
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİRsadbox33333@hotmail.com:

ERMENİLER DEFOLUN

Yanıtla2239
zzzzzzzzzzzzzkocabas79@hotmail.de:

bunlar sosyal insan degil.Bunlar alismislar belese eliktrik suya para vermezler vergi vermezler.Bunlar anti sosyal insanlar kacakcilik hirsizlik, yol kesme . harac alma,baslik parasi,kan davasi gersinide siz sayin

Yanıtla2236
GERÇEKLERby_ilhan04@windowslive.com:

kıııt beyinliler türkiyedeki elektriğin ? güney ve doğu anadoludan yani onların toprakları sular altında kalarak onların tarihi değerleri sular altında kalıyor tarlaları geçim yaptıkları herşeyleri baraj ve heslerden dolayı zarar görüyor inanki bu türkiyenin en dindar halkı da o bölgelerdedir kim ne derse desin en azından sizin gibi aile arasında kimene yok sevgi saygı var boşvermişlik yok

00
zzzzzzzzkocabas79@hotmail.de:

Birincisi onlarin diye bir sey yok.Türkiye diyeceksin.tarlasina baraj kurulduysa devletten almisdir parasini.

00
hasansafdsd@hotmail.com:

arkadaş şu 34 kişi gibi kim kaçaklık yapıyorsa bombalayacaksın Amerika nasıl güvenlik sağlıyor sanıyorsunuz bir de ülkelerinde silah 16 yaşından itibaren herkes alabiliyor polise gıkı çıkanı vuruyorlar çnkü...

Yanıtla1442
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİRzxc884422@hotmail.com:

VATAN NAMUSTUR

Yanıtla1734
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title