Haberler

Uluslararası Atlı Dayanıklılık Şampiyonası

Abone Ol

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Atlı Dayanıklılık Yarışları, Kapadokya'da yapıldı.

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Atlı Dayanıklılık Yarışları, Kapadokya'da yapıldı.

Türkiye Binicilik Federasyonu'nun 2011 yılı faaliyet programında yer alan yarışlarda, Türkiye ve Bulgaristan'dan 18 binici atları ile yarıştı. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve 60, 80 ve 120 kilometre kategorilerinde, önceden belirlenen parkurlarda gerçekleştirilen yarışlar gün boyu devam etti. Binicinin atının ve kendisinin kondisyonunu ayarlayıp, kategorisindeki mesafeyi belirlenen zaman içerisinde bitirmesinin hedeflendiği yarışlar, Nevşehir'in Avanos ilçesinde başladı.

Avanos'a bağlı Çavuşin beldesi, merkeze bağlı Göreme beldesi ve Uçhisar beldesi güzergahındaki parkurda devam eden yarışlar, yine Avanos'ta sona erdi.

Yarışlar sırasında, her parkurun tamamlanmasından sonra, hakem heyeti atların performanslarına, yorgunluk durumlarına ve parkurları tamamladıkları sürelere göre puanlama yaparken, parkurların sonunda veterinerler tarafından atların nabız ölçümleri yapıldı. Vadilerin içinden geçen parkurlarda yapılan yarışların sonunda, 60 kilometre kategorisinde Hakkı Yazıcı adlı binici birinci, Alp Kayserili ikinci, Şevket Özak da üçüncü oldu.Yarışlarda 80 kilometre kategorisinde ise birinciliği Bulgar binici Boris Arnavut kazanırken, ikinci Sıtkı Doğuşlu oldu. Bu kategorideki yarışta ataların ve binicilerin elenmesi sonucu üçüncü çıkmadı. Yarışların 120 kilometre kategorisinin birincisi ise Bulgar Biroslav Borsev olurken, Erkan Demir de ikinci oldu. Bu kategorideki yarışlarda da binicilerin ve atlarının elenmesinden dolayı üçüncü çıkmadı.

Şampiyonada derece elde eden binicileri kupa ve ödülleri Nevşehir Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman, Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Ali Küçük ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar verdi. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title