Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği Asbaşkanı ve Türk Güreş Vakfı Başkanı Ahmet Ayık,...
Ankara'da bütün şampiyonların defnedildiği bir anıt mezarımız var. En son Almanya'da vefat eden Mithat Bayrak'ta buraya getirildi.
Ankara'da bütün şampiyonların defnedildiği bir anıt mezarımız var. En son Almanya'da vefat eden Mithat Bayrak'ta buraya getirildi. Orada, Mahmut Atalay, Bekir Büke, Rıza Doğan, Nasuh Akay, Celal Atik gibi şampiyonlarımızın da kabirleri var. İsmet Ağabeyi de buraya defnedecektik. Gönlü vardı. Ama, sonradan ne oldu bilmiyorum. Vasiyeti var diye buraya defnettiler. Ama biz her zaman götürmeye hazırız. Ailesi müsaade ederse, razı olurlarsa götürürüz, yine vefat eden büyüklerimize yaptığımız gibi törenle Anıt mezara defnederiz. Bütün mesele ailesinin rızası. Hamit Kaplan'ın cenazesini de vermedi ailesi. Onun ki Çorum'da, onun dışında hemen hemen bütün şampiyonlar anıt mezarda. Çünkü biz, yılda bir kez şampiyonlar anısına uluslararası bir turnuva yapıyoruz. Orada hepsini anıyoruz. Hacı Bayram'da mevlüt okutuyoruz. Evet, İsmet Atlı'nın burada ailesi var ama biz buraya her sene gelemeyiz ki. Biz yaşlanacağız, gençler unutacak. Ama orada olsa hep hafızalarda kalacak, anma törenleri devam edecek. Her yıl anılacak. Anılarına turnuva düzenlenecek.
İsmet Atlı'nın kardeşi Hüseyin Atlı ise, kardeşinin ölmeden önce, her ne kadar Ayık'a söz vermiş olmasına rağmen memleketinde defnedilmek isteğini vasiyet ettiğini ifade ederek, şimdilik kabrin Ankara'ya nakline sıcak bakmadıklarını söyledi.
Ağabeyi İsmet Atlı ile arasında geçen diyalogu ağlayarak nakleden Hüseyin Atlı Arabayla mezarlığın önünden geçerken, 'burada bana da bir yer yok mu yatacak' diye sormuştu. Olur ağabey veririz demiştim. Burada kalmak istiyordu yani. Bu bakımdan, Ahmet ağabeyin Finlandiya'da oluşu bir şans oldu bizim için. Bizde bu sebeple ölümünden sonra bu mezarlığa defnettik. Ahmet ağabey burada olsa alır götürürdü cenazeyi. Onun yine gönlüne göre oldu, burada kaldı dedi.