Haberler

Uluslararası Halk Anlatıları Araştırmaları Topluluğu Konferansı

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Saygı duruşu,- İstiklal Marşı,- Katılımcılardan detay, - KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş'in konuşması, Uluslararası Halk Anlatıları Araştırmaları Topluluğu Konferansı- İlki Ankara'da gerçekleştirilen konferansın ikinci ayağı "Kültürel Miras, Değişen Toplumlar, Anlatı ve İnanç" temasıyla Karabük'te başladı- Prof. Dr. Güneş: - "Kültürel mirası daha çok insan merkezli yapıp sosyal, kültürel ve entelektüel aktivitelerin bir dinamosu şekline dönüştürmeliyiz" Hacettepe Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası İlişkiler bölümlerince ortaklaşa düzenlenen "Uluslararası Halk Anlatıları Araştırmaları Topluluğu Konferansı" başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Saygı duruşu,- İstiklal Marşı,- Katılımcılardan detay, - KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş'in konuşması, Uluslararası Halk Anlatıları Araştırmaları Topluluğu Konferansı- İlki Ankara'da gerçekleştirilen konferansın ikinci ayağı "Kültürel Miras, Değişen Toplumlar, Anlatı ve İnanç" temasıyla Karabük'te başladı- Prof. Dr. Güneş: - "Kültürel mirası daha çok insan merkezli yapıp sosyal, kültürel ve entelektüel aktivitelerin bir dinamosu şekline dönüştürmeliyiz" Hacettepe Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası İlişkiler bölümlerince ortaklaşa düzenlenen "Uluslararası Halk Anlatıları Araştırmaları Topluluğu Konferansı" başladı.KBÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda konferansın açılışında konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, konferansın üç önemli konuyu kapsadığını, bunlardan birisinin kültürel miras olduğunu söyledi.Kültürün bir yaşam biçimi, dil, din, sosyal alışkanlıklar, folklor, gelenekler, müzik ve sanatı içine alan bir ilişkiler biçimi olduğunu ifade eden Güneş, şöyle konuştu: "Bir topluma bu nedenle kimlik kazandırma arayışı içerisindedir. Kültürsüz toplumlar yetim çocuk gibidir ve toplumlar kendi ayakları üzerinde duramamaktadırlar. Zaman içinde bu özellikler farklı bir kültürel miras veya ortak bir zenginlik şeklini alarak, bu zenginlik nesilden nesile devam ederek nesiller arasındaki bağlantıyı ve bu ilişkiyi devam ettirmektedirler. Bu bağlamda kültürel miraslar açık bir biçimde dünya görüşümüzü, algımızı, kimliğimizi zenginleştirir."Dijital teknolojinin gelişmesinin geleneksel modelleri yok ettiğini, kültürlere katılımı etkilediğini, becerinin zaman içinde kaybolduğunu vurgulayan Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Global değişimler ve şehirleşme, çevresel devamlılığı ciddi oranda etkilemektedir. Bu zorluklar karşısında biz ne yapabiliriz diye sorduğumuzda ise önce kültürel mirasın gelişmesine yardımcı olmalıyız. Aynı zamanda kültürel mirası daha çok insan merkezli yapıp sosyal, kültürel ve entelektüel aktivitelerin bir dinamosu şekline dönüştürmeliyiz. Kültürel miraslar aynı zamanda bilgi ve inovasyonların merkezi haline dönüştürülmeli ve bu merkezlerde toplumlar, gruplar birbirleriyle interaktif şekil alarak sosyal entegrasyonu daha iyi sağlamalıdır. Kısacası kültür mirasını devam ettirip, gelişmeyi sağlayabilen duruma getirmeliyiz."Başbakanlık TİKA, Tanıtma Fonu, Atatürk Kültür Merkezi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi ve Keçiören Belediyesinin destek verdiği konferansa Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Kadın Danışman, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Safranbolu Ali Güneş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title