Haberler

Üniversite Öğrencilerinden 'Kadına Şiddet' Konulu Kısa Film

Abone Ol

Kars Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler öğretmenliği 4'üncü sınıf öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında farkındalık oluşturmak için kadına şiddeti konu alan kısa film çekti.

Kars Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler öğretmenliği 4'üncü sınıf öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında farkındalık oluşturmak için kadına şiddeti konu alan kısa film çekti.

Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler öğretmenliği öğrencileri yazdıkları senaryoyu, kentteki gazetecilerin desteği ile film haline getirdi. 'Grup Erdem' üyeleri Yakup Eker, Rezai Güzel, Emin Kurt, Vedat Çelik ve Resul Özdemir, Yrd. Doç, Dr. Yaşar Kop öncülüğünde çektikleri film ile kadına şiddetin olumsuz yönlerini ele aldı. 'Kadına şiddete empati' adlı kısa filmde erkekle kadın rol değiştirdi. 4 farklı konunun ele alındığı kısa filmde, iş başvurusunda bulunan bir erkeğe kadın yönetici "Ne bitirdiğin önemli değil, eğitim durumunuzla ilgilenmeyiz" diyor. Bunun üzerine erkek "Kafamın içindekilerle ilgilen, bedenimle değil" diye karşılık veriyor. Filmin bir bölümünde ise mutfakta bulaşık yıkayan erkek kadından tekme yiyor. Tekme yiyen erkek kadına, "Bana tekme atmak yanlızca karnımdaki bebeğe ait" diye konuşuyor.

EMPATİ YOLUYLA

Kadına şiddetin son bulması için harekete geçtiklerini ve empati kurmak için erkeklerin kadın yerine geçtiğini vurgulayan öğrencilerden Yakup Eker, "Kadına şiddeti empati yoluyla dile getirmeye çalıştık. Şunun bilincindeyiz ki; kadına şiddeti uygulayan erkeklerdir. Projemize destek sunan Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop, gazeteciler Bedir Altunok ve Adem Alp, yardımcı kameraman Bedrettin Serdar, Makyöz Gamze Özgün ve Yunus Özvaş'a teşekkür ederiz" dedi. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Resul Özdemir Vedat Çelik Yakup Eker Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title