Haberler

Üniversiteler için "Fuhuş evleri" diyen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun yeni bir skandalı ortaya çıktı

Güncelleme:
Abone Ol

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, bir programda üniversiteler için "Fuhuş evleri" ifadesini kullanırken, bu durum herkesin tepkisini çekti. Sofuoğlu'nun daha önce de "Çocuklarınızı başka şehirlere, tek başına üniversiteye göndermeyin. Kimlerle oturup kalktığını bilmiyorsunuz" dediği ortaya çıktı.

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu katıldığı bir canlı yayında üniversiteleri eleştirdi ve "Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri" ifadelerini kullandı. Bu durum tüm kesimlerin tepkisini çekerken açıklamalar da peş peşe geldi.

"İŞLEMLER YÜRÜTÜLECEK"

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hoş karşılanması veya tevil edilmesi mümkün olmayan sözler. Herkesi töhmet altında bırakan bir üslup. Mevzuat çerçevesinde işlemler yürütülecek" ifadelerini kullandı.

"MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

Bu açıklamaya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan da destek geldi. Kalın yaptığı paylaşımda, "Üniversitelerimizi zan altında bırakan kerih ve sakil açıklamayla ilgili gereken işlemlerin yapılacak olmasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

"ÇOCUKLARINIZI BAŞKA ŞEHİRLERE TEK BAŞINA GÖNDERMEYİN"

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Sofuoğlu'nun daha önce açıklamalarda bulunduğu bir videosu daha ortaya çıktı. Sofuoğlu bahsi geçen videoda, "Çocuklarınızı başka şehirlere, tek başına üniversiteye göndermeyin. İlla gidecekse çocuk, anne baba ile beraber gitsin. Çocuklarınızın kimlerle tanıştığını, kimlerle oturup kalktığını bilmiyorsunuz. Ne yediğini içtiğini (alkol, uyuşturucu) bilmiyorsunuz. Çocukların yanında gidin demek suç mu?" ifadelerini kullanmış.

NE OLMUŞTU?

Akit TV'de yayınlanan Sabri Balaman'ın sunduğu 'Derin Kutu' adlı programda, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da konuşmacı olarak yer almış, Sofuoğlu, Z kuşağını eleştirirken, üniversitedeki derslere katılımın düşük olduğundan şikayet etmişti.

Sofuoğlu bu konuşmasının devamında ise üniversiteler için "Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri" ifadelerini kullandı. Stüdyodaki konuklar ise Sofuoğlu'na sözlerine "Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu" karşılığını vermesine rağmen Sofuoğlu, "Gelin ben sizi gezdireyim. Siz nerede yaşıyorsunuz" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sakarya Üniversitesi Ebubekir Sofuoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (214)

Jöntürk:

Dediklerinin hepsi doğru bırakın adama saldırmayı. İlla kanıtlar istiyorsanız gidin üniversiteliler nasıl yaşıyor bakın. Ufak bir ilçenin ahlakını bozmak için bir meslek okulu yetiyor.

Yanıtla1761
Samsunlu:

Ailenden üniversitede okuyan bayanlarıda zan altında bıraktın be birader ayıp olmuyormu?

286
Jöntürk:

Samsunlu kardeşim ben İnegöl ve Bursa da sene 2006 kendim görünce inanın dünyam yıkıldı. Ramazan ayında hemde tesettürlü kızlar birer erkek almış karşılarına okey oynuyor .Daha iğrenç yanı nikah kıyıyorlar üniversite bitene kadar. Kimseyi zan altında bırakmıyoruz ,elbette içlerinde dürüst olanı vardır lakin realite başka gözümüzü kapamak onu değiştirmez. Ben karadenizliyim bir meslek okulu geldi bizim ilçeye fındık bahçeleri fuhuş yuvası oldu bunu yok dersek gerçek yok olmaz.

414
hsyn:

Ebu Bekir Sofuoğlunun sözlerinin arkasındayım milettin gençleri için yüreği yanan bir adam dır o

Yanıtla1263
Bayburtlu:

Hakikati söylemek bu sözde islam memleketinde suç olur hale geldi...konuşmasını dinledim üniversite etrafında yapılan evlerin 1+1 tarzı fuhuş evi şeklinde yapılmasını eleştiriyor hocamız...ki demesede günümüz üniversitelerin ne halde olduğunu çok iyi biliyorsunuz...Hakikati söylemeyen dilsiz ŞEYTANDIR....

Yanıtla863
gökhan:

adam harfiyen doğru söylemiş ne var bunda.

Yanıtla1156
misafir:

Bazılarının zoruna gitsede ne yazıkki gerçek bu.

Yanıtla1156
Cengiz:

bu memlekette gercekler bazilarinin canini yakiyor adam hakli butun pislikin basi universiterler

Yanıtla954
Fikri:

Gerçekten kusmuk gibi bir zihniyet aynı Kubilay’ı kesen karanlık zihin ve 28 beğeni yazıklar olsun...

51
deli:

adam yalanmı söylemiş ya bu nedir skandal felan ayıp evet çocuklar okul yerine alkol ve uyuturucuya daha çok yaklaşıyorlar. . .

Yanıtla1151
Tüm 214 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title