Ünlü Yazarlar Emekli Kalemlere Tavsiyelerde Bulundu
Emekli ve yazmaya yetenekli olan vatandaşların hayatlarından örneklerle besleyerek oluşturduğu “Bizim Öykülerimiz” kitabı İclal Aydın ve Taha Akyol’un katıldığı etkinlikle tanıtıldı.
Emekli ve yazmaya yetenekli olan vatandaşların hayatlarından örneklerle besleyerek oluşturduğu "Bizim Öykülerimiz" kitabı İclal Aydın ve Taha Akyol'un katıldığı etkinlikle tanıtıldı. Ünlü yazarlar etkinlikte yazar adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu.
Emekli ve yazmaya yetenekli olan vatandaşlar için başlatılan Emekli Kalemler Öykü Yazarlığı Atölyesi'nde kursiyerlerin yazdığı öyküler kitaplaştırıldı. Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği öykü yazarlığı atölyesine katılan 10 emekli kalemin yazdığı "Bizim Öykülerimiz" isimli kitabın tanıtımı ise Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yazar Taha Akyol ile oyuncu ve yazar İclal Aydın, kursiyerler ve engelli sarayı öğrencileri katıldı. Çoğu engelli çocuk sahibi olan vatandaşların yaşamlarından örneklerle besledikleri 21 öyküden oluşan 124 sayfalık "Bizim Öykülerimiz" kitabı gerçekleştirilen törenle katılımcılara tanıtıldı.
Ünlü yazarlardan yazar adaylarına tavsiyeler
Etkinlikte, "Hayat Güzeldir", "Senin Adın Bile Geçmedi" gibi kitapların yazarı İclal Aydın ve "Politikada Şiddet", "Bilim ve Yanılgı" gibi eserlerin sahibi Taha Akyol, yazmaya yeteneği olan vatandaşlarla tecrübelerini paylaştı. Deneyimli yazarlar, okumanın ve yazılan şeylere kendinden bir şeyler katmanın yazmak için ne kadar önemli olduğunu ifade ederken katılımcılar Akyol ve Aydın'ı dikkatle dinledi. Vatandaşların sorularını yanıtlayan ikili, aralarında temizlik işçisinden öğretmene kadar birçok meslek grubundan kişinin bulunduğu yazar adaylarına yazın hayatları için önemli tavsiyelerde bulundu.
"Geçen yıl başlatmıştık, bugün meyvelerini alıyoruz"
Yeni bir şeyler üretmenin insanın kendine olan özgüvenini arttırdığını ve birbirinden güzel öyküler ortaya çıkartan vatandaşları tebrik ettiğini dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, " Geçen yıl başlatmıştık Emekli Kalemler Öykü Yazarlığı Atölyesi'ni bugün onun meyvelerini alıyoruz. Yazar adayı kursiyerlerimizin kaleme aldığı öykülerden oluşan kitapçıklar sizlerin önünüzde aynı zamanda bunlar bir tecrübe paylaşımı. Ünlü bilim insanı Farabi'nin de dediği gibi şehirler dayandığı değerler sisteminin niteliğini, kimliğini kazanıyor diyordu. Bu anlamda ilçemizde yaşayan herkesin yeteneklerinden istifade etmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
"Bundan sonrası için bize ışık tuttular"
Yazdığı öykülerin kitaplaştırılmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden 58 yaşındaki Yüksel Dikgöz, "Daha önceden yazmadık, çok geç kaldık ama yazmanın yaşı, emekliliği olmaz. İnşallah bundan sonra yazmaya devam edeceğiz. Onların tavsiyeleri bizim için çok güzel oldu. Bundan sonrası için bize ışık tuttular, İclal Hanım ve Taha Bey'i bundan sonra takip edeceğim" diye konuştu.
"Kesinlikle tavsiyelerine uyacağız"
İclal Aydın'ın kadın yazarlardan oluşan bir projeye katılması için davet ettiği Ayşe Düdükçü, "Çok mutluyum, çok heyecanlıyım hobi olarak başlamıştım çok güzel yerlere geldik. İnsanın her yaşta her şeyi yapabileceğini ispatlayan bir olay oldu. Yazarların söyledikleri bizim için çok güzel, önemli, dikkate alınır tavsiyelerdi. Kesinlikle tavsiyelerine uyacağız" ifadelerini kullandı.
"Üretmenin yaşı ve zamanı yoktur diyen" sloganıyla başlatılan kursta 3 ay boyunca hafta da iki gün öykü yazabilmenin aşamalarını öğrenen kursiyerlere etkinlik sonunda Teşekkür Belgesi takdim edildi. - İSTANBUL