Haberler

Unutulmayacak İki Konser

Güncelleme:
Abone Ol

Gizli efsane Robin Guthrie ve Katia& Marielle Labèque ikilisi hafta sonu Borusan Müzik Evi'nde

Borusan Müzik Evi, bu hafta sonu İstanbullu müzikseverlerin unutamayacağı iki konsere ev sahipliği yapacak. İki piyanonun kusursuz uyumunu temsil eden Katia ve Marielle Labèque, 18 Ocak Cuma akşamı; son çeyrek yüzyılda elektronik müziğe yön veren isimlerin başında gelen, Cocteau Twins'in efsanevi gitaristi Robin Guthrie, 19 Ocak Cumartesi akşamı Borusan Müzik Evi sahnesinde.

Katia & Marielle Labèque'ten sürpriz resital

İstanbullu klasik müzikseverlerin heyecanla beklediği, Katia ve Marielle Labèque kardeşler, 18 Ocak Cuma akşamı da Borusan Müzik Evi'nde bir resital verecek. Piyano dünyasında enerjik ve uyumlu birliktelikleriyle bilinen, kariyerlerinin zirvesindeki piyano ikilisi, 17 Ocak Perşembe günü BİFO ile verecekleri "Kentin Karmaşasında İki Piyano" adlı konserlerinin hemen ardından Borusan Müzik Evi'ne konuk oluyor. Borusan Müzik Evi'nde 18 Ocak Cuma akşamı verecekleri resitalde Maurice Ravel, Claude Debussy ve Philip 'Glass'ın yapıtlarını seslendirecek olan ikili, Michael Nyman'ın "Water Dances" adlı yapıtının da Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Konser 20.00'de başlıyor.

Efsanevi Cocteau Twins'in gitaristi Robin Guthrie İstanbul'da

Borusan Müzik Evi'nin Kod Müzik işbirliğiyle gerçekleştirdiği Nova Muzak Series yeni yıla modern müzik dünyasında gizli bir efsane olan, biricik grup Cocteau Twins'in gitaristi Robin Guthrie'yi yakın zamanda oluşturduğu üçlüsüyle başlıyor. Elizabeth Fraser'ın benzersiz sesi ve Will Heggie ile kurduğu Cocteau Twins ile Mogwai'dan My Blooody Valentine'a, Anthony Haggarty'den Massive Attack'e sayısız müzisyene ilham kaynağı olan Robin Guthrie, 19 Ocak Cumartesi akşamı Borusan Müzik Evi'nde İstanbullu hayranlarıyla ilk kez buluşacak.

1997 yılında Cocteau Twins'in dağılmasından sonra film müzikleri besteleyen, kendi plak şirketini kuran ve remiksler yapan Guthrie, bugüne kadar 5 albüm yayımladı. Elektrikli gitara farklı yaklaşımının sonucu olan değişik form anlayışı ve efekt pedallarını kendine özgü kullanımıyla yarattığı orijinal atmosferle alternatif müzik dünyasına damgasını vuran efsane gitarist, 2011 yılında kurduğu üçlüsüyle Borusan Müzik Evi'nde. Konser 21.30'da başlıyor.

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cocteau Twins Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title