Haberler

Ürdün, İsrail'i açık açık uyardı: Filistinlileri ülkemize göçe zorlarsanız bunu savaş ilanı sayarız

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi kan gölüne çevirip on binlerce Filistinliyi katletmeye devam ederken Ürdün'den dikkat çeken bir uyarı geldi. Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, "Batı Şeria'daki Filistinlilerin Ürdün'e tehcir edilmesine yönelik her türlü girişimi savaş ilanı sayarız" dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri Ürdün'e tehcir etmeye yönelik her türlü girişimini "savaş ilanı" olarak kabul edeceklerini belirtti.

Safedi, resmi temaslarda bulunmak üzere Amman'a gelen Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ile ortak basın toplantısı düzenledi. Ürdün'ün, İsrail'in, Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik baskınlarıyla ilgili dava açmak için gerekli hukuki dosyaları hazırladığını ifade eden Safedi, bu dosyaların sunulacağı makama ilişkin bilgi vermedi.

ULUSLARARASI TOPLUMA HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI

Safedi, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri Ürdün'e tehcir etmeye yönelik her türlü girişiminin "savaş ilanı" olarak kabul edileceğini vurguladı. Uluslararası toplumu Batı Şeria ve tüm bölge bir savaş alanına dönmeden önce harekete geçmeye çağıran Safedi, bölgedeki durumun daha kötüye gitmemesi atılacak ilk adımın Filistin topraklarındaki saldırıların durdurulması olduğunu belirtti.

"NETANYAHU MÜZAKERELERİ SEKTEYE UĞRATIYOR"

Ürdün Dışişleri Bakanı, Hamas ile İsrail arasındaki dolaylı müzakerelere ilişkin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, tavır değiştirip yeni şartlar ortaya atarak müzakereleri sekteye uğrattığını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Dış Politika Batı Şeria Politika Filistin İsrail Güncel Gazze Ürdün amman Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (44)

Ali Yanar:

Net konuşuyorum tüm İslam alemi Türkiye dahil sınıf ta kaldı bu kardeşlerimizin yanlızca yüce Allah yardımcısı olsun

Yanıtla55408
ENSON:

ALİ YANAR Müslüman din kardeşini kendi evine al Türkiyede milyonlarca bar Arap Müslüman kardeşim…

00
Sinan Bulduk:

Sen net konuşmasaydın farketmemiştik , çok sağol..

00
Mustafa GABBAZ:

Ürdün kralı İsrail in en önemli adamlarından biridir Ürdün devletin varlık sebebi İsrail in güvenliğini sağlamak ... Filistin halkını yok etmek için her şey yaparlar

Yanıtla56254
Mehmet YILMAZ:

Kim dedi?

2839
Mustafa GABBAZ:

Yaptıkları yapacaklarının delilidir..

1423
Fatih KAZAK:

mustafa gabbaz evet hatta adamlar filistinlilerin ölmesinden değil ülkesine gelmesinden rahatsız ama bizim rahatsız yorumcular bunu anlamaktan aciz.

516
3.DünyaSavaşı:

zaten Ürdün ün önceki savunma bakanı mı genel kurmay komutanı mı birisi İngiliz idi.

77
Vikings:

Türkiyeye tüm dünya vatandaşları vizesiz girebilir bize gelin sorun etmeyiz

Yanıtla50221
Sessiz ciglik:

Fitne cikarmayi birakin

97107
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title