Urfalı Gençler, Büyükşehir İle Yüzmeyi Öğreniyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin il genelindeki 25 havuzunda gençler yüzmeyi öğreniyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ait il genelinde bulunan 25 havuzda günde çoğunluğu genç olmak üzere ortalama 7 bin kişi yüzmenin tadını çıkarıyor.
Şanlıurfa'da daha önce süs havuzlarında yaralanma pahasına serinleyen kimi zaman da su kanalı ve göletlerde boğulma tehlikesi yaşayan çocuklar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde açtığı 25 havuzda güvenle yüzmenin tadını çıkarıyor.
Periyodik bakımları yapıldığı belirtilen havuzların Kapalı, Olimpik ve Açık şeklinde kategorilendirildiği bildirildi. Şanlıurfa merkezdeki ŞUTİM'in içinde bulunan hem erkeklere hem de kadınlara ücretsiz hizmet veren kapalı yüzme havuzu vatandaşın en çok tercih ettiği havuzlardan biri.
Söz konusu havuz, 3 cankurtaran, 2 temizlik personeli, 1 operatör, 1 sorumlu, 1 güvenlik personeli ile hizmet veriyor. Günde ortalama 800 kişinin faydalandığı kapalı yüzme havuzunda fıtness salonu, çay ocağı, seyir terası, misafir tribününü ve ilk yardım odası bulunuyor.
Gençlerin ve ailelerin güvenle yüzdüğü havuz her seans arası normal temizlik haftada bir gün ise umumi temizlik yapılıyor.
KADINLAR VE ERKEKLERE HİZMET VERİYOR
Kapalı yüzme havuzu ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Havuzlar Koordinatörü Muhittin Gürses, havuzun pazartesi, çarşamba cumartesi kadınlara, diğer günler ise erkeklere hizmet verdiğini söyledi.
Her seansın 60 kişi ile sınırlı olduğunu ifade eden Gürses, sağlık konusun ciddi önem verdiklerini ve bonesiz ve sağlık raporu olmayanları almadıklarını kaydetti.
Vatandaşlardan sürekli olumlu tepki aldıklarını belirten Gürses, "Günde her gün bir seansımızı ortalama 60 kişi kullanıyor. Yoğun bir talep ve yoğun bir katılım var. Günde 6 seanstan toplamda 360 kişi 5 yaş altı çocuklarını da getirenleri sayarsak ortalama 800 kişi buradan faydalanıyor. Salı Perşembe ve pazar günleri erkeklere hizmet veriyoruz. Tabi bu günlerde yoğunluk daha fazla oluyor"dedi.
'İSTEYEN HERKES FITNESS SALONUNDAN FAYDALANIYOR'
Kapalı yüzme havuzunun tam donamlı olduğunu ve içinde spor adına her türlü faaliyetin bulunduğunu vurgulayan Gürses, "Fıtness salonumuzun seansları 1,5 seanstan oluşuyor. isteyen vatandaşlarımız önce yarım saat veya 45 dakika spor yaptıktan sonra havuza giriyor. Bizler spor alanında da kendilerine yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.
'HER SENAS SONRASI SUYUN KLOR SEVİYESİ ÖLÇÜLÜYOR'
Havuzun yoğun bir şekilde kullanıldığını bundan dolayı havuzun temizliğine çok ciddi önem verdiklerini aktaran Gürses, her seans arasında suyun klor seviyesini ve içinde mineralleri kontrol altında tuttuklarını da sözlerine ekledi.
Teknisyenler tarafından ölçüm cihazları ile kontrollerin yapıldığın kaydeden Gürses şöyle devam etti: "Cihazlarımız ile ölçüm yapıyoruz. Suyun değeri düşmüş ise bu değerleri düşük ise örneğin PH değeri kolu ise klor bunun hemen takviyesini yapıyoruz. Bu fazla olmuyor. Ancak çok fazla yoğunluk olduğu zaman bunu yapıyoruz. Sıvı klor takviyesi yaptığı zaman ortalama 45 dakika sonra insanları alıyoruz. Bunu haricinde akşam vatandaşlarımız çıktıktan sonra havuzun etrafını yıkıyoruz. Buna duşlar ve soyunma kabinleri dahil. Yosun önleme ilaçlarımız da var ama şimdiye kadar hiç kullanmadık. Çünkü hiç ihtiyacımız olmadı."
'GÖNÜL RAHATLIĞI İLE GELİYOR VE HERKESE TAVSİYE EDERİZ'
Havuza çocuğu ile gelen Mehmet Gulaser ise havuzun Şanlıurfa'ya yakıştığını söyledi. Havuzun çok hijyenik olduğunu ve bundan dolayı gönül rahatlığı ile geldiklerini ifade eden Gulaser ise şunları söyledi:"Burası gerçekten çok güzel. Ben çocuklarımı alıp buraya gönül rahatlığı ile gelip yüzüyorum. Herkese tavsiye ederiz. Kanallara gitmektense buraya gelip burada serinlemek güzel bir şeydir. Bahane uydurup havuz yok diyen insanlara geçerli bir sebep değil."
(Kaynak: Gazeteipekyol)