Haberler

Uşak'ta hem kurtuluş hem fuar coşkusu

Güncelleme:
Abone Ol

2. Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünde kapılarını ziyaretçilere açtı.


Uşak'ta çifte coşku


GL Platform Fuarcılık tarafından Uşak'ta Karakıran'daki 10 bin metrekarelik Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Alan'da düzenlenen fuar, sektörün devlerini bir araya getirdi. Fuarda büyük ve küçübaş hayvanlar sergilenirken, çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıktı. Fuarda sektörün önde gelen firmaları birlikler kooperatifler stand açtı. Sergilenen ürün ve teknolojiler yurt içi ve yurt dışından gelen alıcılarla buluştu.

Başkan Cahan:

"Tecrübe kazanmak isteyen fuara gelir"

Açılış töreninde hem katılımcılara hem de fuar ziyaretçilerine seslenen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 15 Temmuz'da Türkiye'nin "Fethullahçı Terörü" yaşadığına dikkat çekerek milletin buna gerekli yanıtı verdiğini, hemen ardından da Türkiye'nin sınırında askeri operasyonu başlattığını ifade etti. Yaşanan bu gelişmelerin karşısında Türkiye'nin üretmeye de devam ettiğini söyleyen Cahan, " Türkiye'yi dünyaya yön veren bir ülke haline getirmek istiyoruz. Bunun da tek yolu üreten çiftçi kardeşlerimizle, sektörde çalışan firmalarımızla mümkün. İşte bu nedenle üretici ve tüketicinin buluşma noktası olan fuarlar çok önemli. Uşak Fuarı, üretimin hem kaliteli olmasını hem de rekabette yeni ufuklar açması adına büyük bir tecrübe sağlayacak" dedi. Onur konuğunun Banaz olduğu fuarın açılışında konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur da bölge çiftçisinin kalkınması için üretim maliyetlerini düşürmesi gerektiğini söyledi. Bunun için teknolojiden yararlanılması gerektiğini ifade eden Vali Okur, "Fuar, üreticinin yeni teknolojiyle buluşmasını sağlayacak böylece arzu edilen faydaya da kavuşmuş olacağız" diye konuştu.

Rekabetin yolu

Sektör temsilcilerinden Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Varol ise gıda üretiminde güçlü olmanın yolunun üretirken yeni teknolojilerden yararlanmaktan geçtiğini söyledi. Varol, "Dünya çapında rekabet etmek için ileri teknoloji ve kaliteli üretim makine ve ekipmanların kullanılmasına ağırlık vermek zorundayız. Bu nedenle yeni teknolojelarin üreticiyle buluşturulması adına, sahadaki artı ve eksileri görmek adına bu fuar çok önemli. Rekabetçi piyasada ayakta kalmak için rekabetçi olmak ve bunun için de gerekli donanıma sahip olmak zorundayız" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman, 235 bin hektar işlenen tarım alanine sahip Uşak'ta 575 bin küçük ve büyükbaş hayvan varlığı olduğunu belirterek hedeflerinin kaliteli üretim olduğunu söyledi. Bunu sağlamak için teknojiyi üreten ile kullananları fuarda buluşturmak istediklerini söyleyen Kahraman, "Yarınlarda daha büyük ve daha güçlü Türkiye inşa edebilmek için mutlaka üretmek ve çalışmak zorundayız. Bunun için biz üretimden yanayız ve üreticimizin yanındayız. Bu fuara emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi. Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık da fuarın geleneksel hale getirilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Uşak AK Parti Milletvekili Mehmet Altay ile Alim Tunç ise üretim kapasitesinin artması için üreticinin desteklenmesi adına her türlü hassasiyetin gösterildiğini söyledi. Uşak CHP Milletvekili Özkan Yalım da çiftçinin ana gideri mazotun ÖTV'siz ve KDV'siz alınması için çalıştıklarını belirtti. Açılışta Uşak Belediyesi Mehter Takımı tarafından seslendirilen marşlar, fuarda büyük bir coşku yaşanmasına neden oldu. Ziyaretçilere Uşak Tarhanası da ikram edildi. GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, katkılarından dolayı Vali Okur'a plaket verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nurullah Cahan Mehmet Varol Türkiye Uşak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title