Haberler

Üsküdar Musiki Cemiyeti Kulakların Pasını Sildi

Güncelleme:
Abone Ol

MANİSA Belediyesi, Mayıs ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti'ni ağırladı.

Türk Sanat Müziği'nin en seçkin eserlerini koro ve solo olarak seslendiren grup, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Konserde, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, solist Nihal Arda'dan 'Özledim' adlı şarkıyı istedi. Gecenin sonunda koro üyelerine gül, solistlere de çiçek ve plaket takdim edildi.

Emin Ongan Musiki Cemiyeti konseri, Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleşti. Konsere Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, Emin Ongan Musiki Cemiyeti Başkanı Amir Ateş ve eşleri ile çok sayıda davetli katıldı. İki bölümden oluşan konserde, koronun şefliğini, tanınmış sanatçı Yıldırım Bekçi yaptı.

Beraber ve solo şarkılarla Türk Sanat Müziği'nin en seçkin eserlerine yer verildiği konser, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Koro şefi Yıldırım Bekçi ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Nihal Arda da gecenin sürprizleri olarak sahne aldı ve şarkılar seslendirdi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sanatçı Nihal Arda'dan söz ve müziği Selami Şahin'e ait olan 'Özledim' adlı şarkıyı seslendirmesini istedi. Sanatçı, Başkan Ergün'ün bu isteğini geri çevirmedi.

Başkan'a 100 yıllık belge

Konserde, Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Amir Ateş de, sahne alarak bir şarkı seslendirdi. Gecenin sonunda grup, ayakta alkışlandı. Konserin sunuculuğunu yapan Fehmi Atay, Manisa'ya her gelişinde küçük çaplı değişiklikleri fark ettiğini, ancak yeni dönem ile birlikte bu değişimin fazlasıyla görüldüğünü söyledi.

Atay, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra Belediye Başkanı Cengiz Ergün sahneye gelerek, solistlere ve koro şefi Yıldırım Bekçi'ye çiçek ve içerisinde mesir ürünlerinin yer aldığı çanta takdim etti. Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Amir Ateş de, Başkan Ergün'e cemiyetin 100 yıllık geçmişini doğrulayan belgeyi takdim etti.

İki yıl önce verdiğimiz sözü yerine getirdik

Kendilerine güzel bir akşam yaşattıkları için Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti ve Cemiyet Başkanı Amir Ateş'e teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Gerçekten dile kolay 100 yıla yakın bir süreç. Hocamdan aldığım bilgiye göre, bu cemiyet 1918 yılından beri görevini icra ediyor.

Özellikle Amir hocamızın 52 yıldır bu camia için mücadele etmesi takdire şayandır. Kendisine Manisa adına, tüm Türkiye adına, bu sanatı sevenler adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Tabi biz iki yıl önce verdiğimiz sözü yerine getirmiş olduk. Bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmanın ardından Başkan Ergün, koro ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Amir Ateş Üsküdar Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title