Üsküp?te ?farklılıklardan Sinerjiye? Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı Düzenlendi
Üsküp'te 'Farklılıklardan Sinerjiye' Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı düzenlendiEyüp SALİH Üsküp, 15 Mayıs 2016 (DHA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Uluslararası Balkan Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın ( TİKA) desteğiyle 'Farklılıklardan Sinerjiye' Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı düzenledi.
Üsküp'te 'Farklılıklardan Sinerjiye' Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı düzenlendi
Eyüp SALİH Üsküp, 15 Mayıs 2016 (DHA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Uluslararası Balkan Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın ( TİKA) desteğiyle 'Farklılıklardan Sinerjiye' Uluslararası Sosyal Bilimler Konferansı düzenledi.
Konferansın açılışına T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Bakanlar, Akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferans,Uluslararsı Balkan Üniversitesi Rektörü İsmail Kocayusufoğlu'nun yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.
Konferansla ilgili DHA'ına açıklamada bulunan İsmail Kocayusufoğlu, Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin kuruluşunun 10. Yılı etkinlikleri arasında en önemlisi 15 ülkeden, 350 öğretim görevlisinin, akademisyenin, birarada bulunduğu sosyal bilimler konferansına ev sahipliği yaptıklarını söyledi. 'Farklılıklardan Sinerjiye' konferansın çok yoğun katılımcılarıyla iki yüzden fazla makalenin yer aldığı coşkulu bir açılışa ev sahipliği yaptıklarını ifade etti. Katılımcılar arasında Türkiye başta olmak üzere Makedonya, Balkanların ve Avrupa'nın birçok üniversitesinden, 16 üniversitenin iştirakı olduğunu açıkladı.
İsmail Kocayusufoğlu, üniversitelerinin artık geleceklere günümüzün sorunlarını tartışabilen bilimsel makalelerle de sorunlara çözüm üretebilen bir eğitim yuvası olduğunu vurguladı.
Konferansa katılan Prof. Dr. Hasan Gönen, Uluslararası Balkan Üniversitesinin 'Farklılıklardan Sinerjiye' adlı büyük sempozyumuna Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ni temsilen katıldığını ifade etti. Tarihimizde Eskişehire göç eden göçlerin ve bu göçler sırasında Kızılay'ın eski adıyla Hilal-i Ahmer'in çalışmalarını sunmak üzere geldiklerini ifade etti.
Problemlere nasıl çözüm bulunabilir
Yalova Üniversitesinden Yrd.Doç.Dr. Övgü Kalkan Küçüksolak, 'Farklılıklardan Sinerjiye' konulu konferansında çok çeşitli alanlarda görüşlerini paylaştıklarını ve kendisinin de küresel yönetişim ve terörizim alanında görüşlerini paylaştığını söyledi. Dünyanın çok çeşitli problemleri olduğunu ve ortak paydada çözüm bulabilmek oldukça zor olduğunu ifade etti. Gittikçe farklılaşan yapıdaki problemlere nasıl çözüm bulunabilir sorularına çözüm aradıklarını açıkladı.
Aile şirketleri ve profesyonel yöneticilerin yaklaşımı
İstanbul Beykent Üniversitesi'nden katılan İnci Özkul Ataseven, konferansta, Türkiye'de, hatta dünyada çok önemli olduğunu düşündükleri aile şirketleri ve profesyonel yöneticiler arasındaki birbirlerine olan yaklaşımı irdelediklerini söyledi. Sunumlarında aile şirketleri ve profesyonel yöneticilerin birlikte nasıl çalışabildiklerini,nasıl daha verimle ve üretken olabildiklerini ifade etti. Aynı zamanda aile firmalarının sürekliklerini ve sürdürülebildiklerini nasıl sağlayacakları ve bu anlamda da profesyonel desteği nasıl alacakları konusunda ki makalelerini sunduklarını açıkladı.