Haberler

Uzanlar'ın Yargılandığı Zimmet ve Dolandırıcılık Davasına Devam Edildi

Abone Ol

İşadamı Cem Uzan, babası Kemal Uzankardeşleri Hakan Uzan ve Ayşegül Uzan'ın yargılandığı toplam 48 sanıklı dolandırıcılık ve zimmet davasına devam edildi.

İşadamı Cem Uzan, babası Kemal Uzankardeşleri Hakan Uzan ve Ayşegül Uzan'ın yargılandığı toplam 48 sanıklı dolandırıcılık ve zimmet davasına devam edildi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada başka suçtan tutuklu Bahattin Uzan'ın da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 11 sanık hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Ertuğrul Tokalakoğlu, avukat Şaylan Çığgın'ın müdafisi olduğu sanık Cem Uzan, Ayşegül Uzan ve Melahat Uzan'ın vekilliğinden çekildiği dilekçesini mahkemeye sunduğunu belirtti. Bunun üzerine sanık Cem Uzan'dan 28 Haziran tarihinde vekalet aldığını belirten avukat Celal Ülgen, "Söz konusu vekaletname bana Paris'ten gönderilmiştir. Sanık vekiliyim. Diğer sanıkların vekaletnamesini de alırsam mahkemeye ibraz ederim" dedi.

Ara kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Tokalakoğlu, sanık Cem Uzan'ın üzerine atılı suçların vasıf, mahiyeti ve yargılama kapsamında yurt dışına kaçmış olması sebebiyle hakkında verilen tutuklama kararlarının sürdürülmesine, sanıklar Melahat Uzan ve Ayşegül Uzan'ın avukatının vekillikten çekilmeleri sebebiyle İstanbul Barosu'ndan kendilerine avukat atanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul 8.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından işadamı Cem Uzan'ın da yargılandığı toplam 18 sanıklı "zimmet" davası ve aynı mahkemede görülen ve aralarında Cem Uzan, babası Kemal Uzan, kardeşleri Murat Hakan Uzan ve Ayşegül Uzan'ın da bulunduğu 34 sanıklı "dolandırıcılık" davası birleştirilmişti. Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Murat Hakan Uzan ve Cem Uzan'ın, "suç işlemek için örgüt kurmak" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 9 ile 31'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Ayrıca Cem Uzan, Melahat Uzan ve Ayşegül Uzan'ın, "özel banka parasını zimmete geçirmek" suçundan 12'şer yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması isteniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahattin Uzan Celal Ülgen Hakan Uzan Cem Uzan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title