Uzlaştırma Eğitimi Programı
Manisa Barosu, Adalet Sarayı konferans salonunda avukatlara "Uzlaştırma Eğitimi Programı" verdi.
Manisa Barosu, Adalet Sarayı konferans salonunda avukatlara "Uzlaştırma Eğitimi Programı" verdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, uzlaştırma konusunda Adalet Bakanlığının çeşitli alternatif yollarının olduğunu ve bu konuda son 2 yıl içerisinde ciddi adımların atıldığını söyledi.
Manisa'da 160 arabulucunun olduğu bilgisini veren Arslan, "Birçok suç uzlaşma kapsamına girmiş oldu. Bununla birlikte savcılıklarımızda yoğun bir dosya birikimi oldu. Savcılarımız yoğun bir çalışma gösteriyorlar. Uzlaşma yaparken taraflar üzerinde bir baskı oluşturmak gerekiyor mu, gerekmiyor mu, gönüllülük esasına göre bu uzlaşmanın nasıl olması konusunda bilgilendirme, bu sürecin bir şekilde yapılması çok önemlidir." dedi.
Arslan toplumsal barışa ihtiyacın olduğu bir dönem yaşandığına dikkat çeken Arslan şunları kaydetti:
"Toplumsal barışın yolu gerek hukuk davalarında gerekse ceza davalarındaki uzlaştırma ve arabuluculuktan geçiyor. Yargılamanın hep uzadığını ve sonuçta aradan 4-5 yıl geçtikten sonra davacı taraf kazansa bile tatmin olmadığını görüyoruz. Toplumsal barışın bir yolu da buradan geçiyor. Çünkü hepimiz biliyoruz yargıda yaşanan sorunları. Bu sorunlar bugünün sorunu değil. Adaletin aranmasında, gerçekleşmesinde din, dil, ırkın bir önem arz etmemesi gerektiğini düşünüyoruz, zaten de öyle olması gerekiyor."
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Olgun Değirmenci, Ankara Barosu Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Divan Kurulu Başkanı ve Arabulucu Hamdi Can Ünsal ve Ankara Barosu Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Divan Kurulu Üyesi ve Arabulucu Okşan Gülşen Uz, Uzlaşma konusunda katılımcıları bilgilendirdi.