Haberler

Vali Altıparmak'tan Gülsüm Anne'ye Ziyaret

Abone Ol

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Umut'a yıllardır anne şefkati ile bakan Gülsüm Kabadayı'yı eşi ile evinde ziyaret etti.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, geçirdiği trafik kazası sonrası komaya giren Umut'a yıllardır anne şefkati ile bakan Gülsüm Kabadayı'yı eşi ile evinde ziyaret etti.

Vali Altıparmak, eşi Özden Altıparmak, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Afife Taş ile Kabadayı'nın Yıldız Mahallesi'ndeki evinde Umut'u ziyaret etti.

Devlet olarak her zaman yanında olduklarını belirten Vali Altıparmak, kente ilk geldiğinden beri tanıştıklarını, Umut ve Gülsüm Kabadayı'ya tüm yardımların yapıldığını söyledi.

Altıparmak, Umut'un gerçek ailesine ilişkin Rusya'daki gelişmeler hakkında tam bilgi sahibi olmadığını kaydederek, "Gülsüm anne fevkalade örnek bir bayan, örnek bir anne. Herkesin kendi evladına gösteremediğini bu evladımıza gösteriyor. Bizler de şükran borçluyuz. Birileri 'bizim çocuğumuz' diyorlar, ama ne kadar doğru, ne kadar yanlış... Kazadan sonra testler olmuş ama çıkmamış, ciddi kanaatler oluşursa testleri yapılır" dedi.

Rusya Liberal Demokrat Parti Milletvekili Roman Khudyakov'un ilgisinden dolayı teşekkür eden Altıparmak, "İlgileri hoşumuza gitti. Bir Türk annenin fedakarca, başarılı mücadelesini dünya kamuoyuna duyurdu. Turizm ataşeliğinin yapamadığını Gülsüm annemiz yaptı. Hakikaten bir annenin böyle bir durumdaki kişiye sahip çıkması, yılın annesi olarak gösterildi. Bizleri de çok mutlu etti" diye konuştu.

Antalya'nın Aksu ilçesinde 30 Ağustos 2008'de bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan genç, 60 gün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazanmıştı. Aynı hastanede bir yakınının tedavisi için bulunan Gülsüm Kabadayı, felç olan gence gönüllü olarak bakmaya başlamıştı.

Daha sonra evine götürdüğü hasta gence gönüllü annelik yapan Kabadayı, 4 yıldan fazla süredir "Umut" ismini verdiği gencin bakımını üstlendi. Kabadayı'nın "Umut" hikayesi, fiziği benzediği için Rus uyruklu olduğu düşünülmesinden dolayı Rusya televizyon kanalına konu olmuştu. Kabadayı, Rusya'da giderek programa katılmış ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Serdar Cevheroğlu Ahmet Altıparmak Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title