Haberler

Vali, Depremzedeleri Ziyaret Etti

Abone Ol

Van Valisi Münir Karaloğlu, Erciş ilçesindeki stadyuma kurulan çadırkentteki depremzedeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

23 Ekim Pazar günü Van'da meydana gelen ve 7.2 şiddetindeki depremde en fazla hasarın meydana geldiği Erciş'teki yaralar sarılıyor. Van Acil ve Afet Müdürlüğü'nde krizi yöneten Vali Karaloğlu, mesaisinin bir bölümünü ise Erciş'e giderek buradaki çalışmaları yerinde takip ediyor. Karaloğlu, akşam saatlerinde ilçeye giderek çadırkentteki depremzedeleri ziyaret etti. İlk olarak yardımların depolandığı Erciş Şeker Fabrikası'ndaki ambarlarda incelemelerde bulunan Karaloğlu, yardımları koordine eden Van eski Vali Yardımcısı ve şuanda İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi olan Hasan Yılmaz'dan bilgi aldı. Yardımların depolarda düzenli olarak istiflenmesinden ve yapılan işlemlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaloğlu, malzemelerin taşınmasında aktif görev alan Mehmetçiklere teşekkür ederek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yurtiçinden ve yurtdışından gelen çadırların muhafaza edildiği İl Jandarma Komutanlığı'na geçen Karaloğlu, buradaki kriz yönetiminin koordinesini sağlayan Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek'ten bilgi aldı. Karaloğlu, daha sonra Erciş Stadyumu'na kurulan çadırkentte de incelemelerde bulundu. Burada bazı çadırları ziyaret eden Karaloğlu, vatandaşların sorunlarını dinledi. Karaloğlu, çadırkentteki incelemelerini tamamladıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Depremzedeler Kışı Konteynırlerde Geçirecek"

Çadırkenlerde vatandaşa toplu hizmetin daha kolay götürüldüğünü belirten Karaloğlu, depremzedelerin kışı konteynırlarda geçireceğini kaydetti. Karaloğlu "Vatandaşımızın teker, teker evlerinin önündeki çadırlara yemek götürmede gıda götürmede zorlanırız. Ama burası toplu bir çadır kenti, aşevimiz burada, görevlilerimiz burada, burada mülki bir idare amirimiz var. Burayı mülkiye başmüfettişmişiz yönetiyor. Burayı biz bütün ihtiyaçlarıyla bir yerleşim birimi olarak düşünüyoruz. Onun için bundan sonra çadır kentlerini artırmaya ve onun da çalışmalarına başladık. 45 gün ve 2 ay içinde konteynır kentlerini oluşturup, vatandaşlarımızı konteynırlara alacağız ve kışı orada geçirecekler. Ama bu çadır kentleri şuanda tercih ediyoruz. Vatandaşımız buraları tercih ederse biz onlara daha rahat ulaşırız, daha iyi hizmet ederiz diye düşünürüz" dedi.

"Marmara Depremi Türk İnsanını Depreme Karşı Bilinçlendirdi"

17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara depreminin Türk insanını depreme karşı bilinçlendirdiğini anımsatan Karaloğlu, "Şuanda biz Van depreminde hem arama ve kurtarmada, hem sağlıkta hem barınmada 99'a göre çok iyi noktaya geldiğimizi gördük. Şuanda Türkiye Van'a akıyor. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi herkes Van'a buradaki depremzedeye yardım etmek için yarış içerisinde. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Milletimizin, devletimizin ne kadar büyük olduğunu bu depremde bir kez daha gördük ve test ettik. İnşallah bir daha bu acıları yaşamayız. Ama biz bir deprem ülkesiyiz. Bu sıkıntıları zaman zaman yaşayacağız. Yaşadığımızda da buna hazırlıklı olmamız lazım. Arama kurtarmasıyla, sağlığıyla, yardımlaşmasıyla, lojistiğiyle kriz yönetimiyle buna hazır olmamız lazım. Burada belki eksiklerimiz varsa da onları gördük. Gelecek depremlerde bunlar olmayacaktır diye temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Hergün 30 Bin Kişiye Sıcak Yemek

Vali Karaloğlu, çadırkentten beraberindeki ilçe Kaymakamı Ramazan Fani ile birlikte Erciş Belediyesi garajında hergün 30 bin kişiye sıcak yemek dağıtan ve ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarına destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek birimini ziyaret etti. Yemek pişirilen seyyar mutfağı ve hergün 5 bin adet ekmek çıkarılan fırında da incelemelerde bulunan Karaloğlu, büyükşehir belediyesi personeliyle karavanadan yemek yedi. Büyükşehir belediyesi personeline teşekkür eden Karaloğlu, daha sonra İlçe Kaymakamlığı'na geçerek, burada afet kriz merkezinde görev yapan mülki idare amirleriyle bir değerlendirme toplantısı yaptı. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından Vali Karaloğlu, gece geç saatlerde karayoluyla Van Acil Afet ve Durum Müdürlüğü'ne geçerek çalışmalarına burada devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title