Haberler

Vali Karaloğlu'nun Köy Ziyareti

Abone Ol

Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sonrası yapılacak evlerin hepsinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından inşa edileceğini ve önceden uygulanan kredi verme uygulamasının da Van için kaldırıldığını söyledi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sonrası yapılacak evlerin hepsinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından inşa edileceğini ve önceden uygulanan kredi verme uygulamasının da Van için kaldırıldığını söyledi.

Vali Karaloğlu, beraberindeki İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici ile birlikte Pirgarip köyünü ziyaret etti. Köy muhtarı İbrahim Köseoğlu ve köylüler tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, kendisini bekleyen çocuklarla da bir süre muhabbet etti. Daha sonra Esenler Belediyesi tarafından kurulan aşevini ziyaret eden ve depremzedelere sıcak yemek dağıtan Vali Karaloğlu, ardından köyün taziye evine geçti. Burada köylülerin

sorunlarını dileyen Vali Karaloğlu, kendisine ikram edilen çayı içti.

Talha Kanat (65) isimli vatandaşın, hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kaldıkları konteynırlarda elektriklerin düşük olması nedeniyle üşüdüklerini ifade etmesi üzerine Vali Karaloğlu da yanındaki yardımcısı Murat Uzunparmak'a dönerek köye ek bir trafo yapılmasını istedi.

Karaloğlu, yanına gelen ve babası için iş isteyen ilköğretim okulu 4. sınıf öğrencisi Merve Gülizar ile de bir süre sohbet etti. Minik kızla yakından ilgilenen Vali Karaloğlu, ardından ona ve dışarıda kendisini bekleyen çocuklara oyuncak dağıttı.

Köy gezisiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, tercihlerinin konutları köylerde toplu yapmak olduğunu ifade ederek, "Ama bu bizim tercihimiz. Biz istiyoruz ki sokağı, caddesi, okulu, camisi ve sağlık evi belli olan, sokağı parke olan pırıl pırıl köyler olsun istiyoruz. Bu da ancak toplu köy yaparsak yapabiliriz. Ama köylerimizde genel bir kanaat var. Diyorlar ki 'Biz hayvancılık yapan köyleriz. Hepimizi şehirdekiler gibi bir araya toparlarsanız, biz yaşayamayız' diyorlar. Bir

kısım köyler ise toplu konut yapmayı kabul etti. O köylerin konut yapımına başlandı. 3 köyün ihalesi bitti. Onlara çelikten evler, ahırlar yapılacak. Ama köylümüz kendi arsasında ayrı yapılmasını istiyor. 100 metrekare ev, 63 metrekare ahır yapılacak. Her vatandaş için bunların tamamını TOKİ yapacak. Vatandaşa kredi verip ev yaptırmayı Van'da uygulamayacağız. Ücret konusunda da bir hafta sabredeceksiniz. Konutların fiyatları o zaman belli olacak" dedi.

Vatandaşların yapılacak evlerin biraz daha büyük olması talebine karşılık Vali Karaloğlu, "Bizim afet yasasında afet evleri 100 metrekarenin altında olması lazım. Afet evleri vatandaşların zaruri ihtiyaçlarını gidermek için yapılan evlerdir. Yani 150-200 metrekarelik afet evleri olmaz. Onun için en fazla 100 metrekare yapabiliriz. Daha büyüğünü yapamayız" diye konuştu.

Vali Karaloğlu, ziyaretinin ardından köyden ayrıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Nurettin Alkan Vali Karaloğlu Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title