Haberler

Vali Koçak, Basın Temsilcileri ile Buluştu

Güncelleme:
Abone Ol

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, düzenlenen bir programda Elazığ'da yayın yapan televizyon ve gazetelerin yayın yönetmenleri ve ulusal haber ajanslarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Vali Koçak Basın Temsilcileri ile biraraya geldi. Vali Konağı'nda gerçekleşen programa Elazığ'da yayın yapan televizyonların genel yayın yönetmenleri, günlük yayınlanan gazetelerin genel yayın yönetmenleri (yazı işleri müdürleri) ve ulusal olarak faaliyet gösteren haber ajanslarının Elazığ temsilcileri katıldı. Toplantıda Vali Yardımcıları Ercan Çiçek, Tarık Bahadır, Mesut Gençtürk ve İhsan Selim Baydaş'ta hazır bulundular.

Programda önce basın mensupları ile bir süre sohbet eden Vali Koçak daha sonra Elazığ'da yürütülen yatırım faaliyetleri ve planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine Elazığ halkının ve basın mensuplarının yaklaşan Kurban Bayramlarını tebrik ederek başlayan Vali Koçak sözlerini söyle sürdürdü. " Yaklaşan Kurban Bayramı inşallah Elazığ olarak, insanlık olarak aramızdaki bütün kırgınlıkların kalktığı, daha iyi günlerin habercisi olur. Bizlere hem mutluluk hem de zenginlik getirir. Daha müreffeh bir hayatın kapılarını açar. Çevremizden başlayarak uzak coğrafyalarda da devam eden çatışmaların bitmesine vesile olur. Kurban Bayramının size ve bütün Elazığlılara hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Elazığ halkıyla çeşitli vesilelerle bir araya geldik ama ben biraz daha kendimden bahsedeyim. Ben 1964 yılında Kırıkkale'de dünyaya geldim. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Kırıkkale'de okudum. Siyasal bilgiler fakültesini bitirdikten sonra 1987 yılında Toplu Konut İdaresinde uzman yardımcısı olarak göreve başladım, ardından da çocukluktan beri istediğim kaymakamlık mesleğine intisap ettim. Ankara Valiliği'nde kaymakam adaylığımı yaptım. İlk kaymakam vekilliğimi Çankırı Şabanözü'nde gerçekleşirdim. Sonra Bolu Dörtdivan, Şanlıurfa Halfeti ve Kayseri İncesu ve Diyarbakır Bismil kaymakamlıklarında bulundum. Ardından yurtdışında master yaptım. Dönüşte Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun AB Dairesini kurarak göreve başladım. Sekiz yıl orda çalıştım, kendimizi dış ilişkiler AB üzerinde geliştirdik. 2009 yılında Sağlık Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı olarak başladım ve 4,5 yıl görev yaptım.

Gerek Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki çalışmalarımızda, gerekse Sağlık Bakanlığındaki çalışmalarımızda icradan farklı olarak tabiri caizse işin mutfağında bulunmak, reformların planlandığı bir merkezde planlayıcı kadroda yer almak bizim için önemli bir imkân olmuştur.

Türkiye bölgesinde en güçlü ve gelişmekte olan ülkesidir. Tarihi ve sosyal gerçekler ülkemizin bölgesinde lider ülke olmasını gerektirmektedir. Son yıllarda ülkemiz bölgesinde ve dünyada hızla gelişen ve lider ülke olma yolunda ilerlemektedir.

Elazığ'da gelişen Türkiye'nin bir kopyasıdır. Bölgesinde lider olması, bir marka şehir olması için gereken her şey Elazığ'da bulunmaktadır. Tarihi geçmişi, kültürel zenginliği, insan kaynağı Elazığ'ı bir marka şehir olmaya zorluyor. Tek ihtiyacımız olan şey planlı, programlı işler yapmak ve motivasyondur.

Elazığ'a şu yapılmalı, bu yapılmıyor demek bize yakışan bir şey değil. Bizim bir şey istememiz yetmez, onun gereğini il olarak yapmalıyız. En önemli ihtiyacımız pozitif bir dildir. Avantajımız olan bu hususları negatif anlatımızı ve tutumlarımız ile dejavantaja çevirmekteyiz.

Bize düşen devletin çağdaş yönetişim biçimlerini Elazığ'da uygulamaktır. Yönetim tek taraflı bir kavramdır. Yönetişim ise ortak aklın kullanılabildiği bir yönetim biçimidir. Bu sebeple sistemimizin adını yönetişim olarak kullanıyorum. Elazığ'da bütün bürokrasi yaptığı her şeyin insanlara faydası var diye düşünecek.

Bunun yanında şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim kurmamız gerekir. Bugün bunun için bir aradayız. Yaptıklarımız ve yapacaklarımı kamuoyu ile paylaşmak, kendimizi test etmeyi amaçlıyoruz. Hizmetlerin hak temelli olması lazımdır. Talep değil arz odaklı çalışarak vatandaş bir şey talep etmende bizim sunmamız lazım.

Hizmetleri planlarken kadınlara, engellilere ve bütün dejavantajlı gruplara pozitif ayırımcılık yapmamız gerekir.

Bizim için eğitim ve sağlık alanındaki hizmetlerin planlanması önceliklidir. Vatandaşın sağlığını korumak devletin önemli görevlerinden biridir.

Hizmetlerimizi yürütürken şeffaf, insan odaklı, katılımcı, toplumun bütün kesimleri ile iletişime açık, ortak aklı sağlayan bir yönetimle kamu kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanacağımız bir sistem kurmayı planlıyoruz. Bunun için istişareler yapacağız, halkı istişarelerimize dâhil edeceğiz. Toplum önderleri ile unvanları ne olursa olsun bütün insanlarla bir araya gelip istişareler yapmayı planlıyoruz.

Haziran 2015 gibi gerçekleştirilmek üzere bir Kalkınma Kurultayı yapmayı hedeflemekteyiz.

Valilik internet sitesinin "açık kapı" diye bir bölümü var oradan gelen mailleri ben her gün birebir okuyorum. Oradan gelen talepleri karşılamaya gayret ediyoruz.

Basın aracılığı ile de bize iletilen sorunları her gün takip etmeye gayret ediyorum. Zaman zaman temel konularda anketlerde yapacağız. Bunları karar destek yöntemleri olarak kullanacağız. Neyi nasıl ve ne zaman yapılacağını toplumla paylaşacağız. Kurumların yapacaklarını da vatandaşlarla paylaşacağız. Bürokrasiye performans hedefleri koyacağız ve değerlendireceğiz. Hedef koyan ve neyi nasıl yapacağını bile bir idare mutlaka başarılı olacaktır.

Geldiğimiz günden buyana yoğun bir şekilde ziyaretçi kabullerimiz oldu. Ben bu vesile ile bizleri onurlandıran bütün Elazığlılara teşekkür ediyorum. Geldiğimiz günden buyana kurumlara ziyaretlerimiz ve kurumların brifingleri devam ediyor. İade-i ziyaretlerde bulunmaya gayret ediyoruz. İlçe ziyaretlerimize de başladık".

Toplantıda Şehir Hastanesinin temel atılması ile ilgili de bilgi veren Vali Koçak, programı öne almayı hedeflediklerini belirterek hastane temelinin Kasım ayı içerisinde atılabileceğini, hastanenin 24 ay içerisinde bitirilip açılmasının planladığını söyledi.

İlin fakirlik haritasını çıkaracaklarını ve dejavantajlı grupların ihtiyaçlarını belirlemede bilimsel bir proje yürüten Mamuretül Aziz Vakfı ile işbirliğinde çalışma yapacakalrını açıklayan Vali Koçak, temel hedefin fakirliğin ortadan kaldıracak projelerin hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.

Elazığ Hükümet Konağı'nın taşınması konusunda bir tartışma olduğunu da ifade eden Vali Koçak, bu konuda alternatifli davranacaklarını ve belirlenecek yerin toplumun tamamını ilgilendiren bir husus olduğunu için kamuoyuna danışarak hareket edeceklerini, Eski Hükümet Konağı'nın da şehir müzesi olma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Harput'un ayağa kaldırılması ile ilgili gece gündüz çalışarak Harput'u dünyada bilinir bir yer haline getireceklerini kaydeden Vali Koçak, Harput'a gidildiğinde tarihi şehri görmemiz gerektiğini söyledi.

Vali Koçak toplantının son bölümünde Elazığ'da trafiğin rahatlatılması, köy ve beldelerin temel ihtiyaçlarının karşılanması, şehir içerisinde kalan ve ağır araçlarla trafiği işgal eden bazı kurumların şehir dışına çıkarılarak bir kampüste toplanması, arazi toplulaştırma ve sulama alanındaki planlamalar hakkında bilgi verdi ve basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ercan Çiçek Harput Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title