Haberler

Vali Mutlu'nun Eşi: Önemli Olan Farkındalık Yaratmak

Abone Ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, sosyal sorumluluk projelerinin toplumda farkındalık yarattığı için çok önemli olduğunu söyledi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, sosyal sorumluluk projelerinin toplumda farkındalık yarattığı için çok önemli olduğunu söyledi.

Avcılar Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve finansmanı İstanbul Kalkınma Ajansı Engelsiz İstanbul Mali Destek Programı tarafından karşılanan Engelliler Eğitim, Kültür, Spor ve Sanat Merkezi'nin 1'inci yılını tamamlaması nedeniyle Okyanus Koleji'nde tören düzenlendi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu da, düzenlenen etkinliğe katıldı.

200 kadar engellinin meslek ve beceri sahibi olması, sosyal yaşama katılımını amaçlayan projede yapılan çalışmalar izleyicilere gösterildi. Engelli sporcular, Gangnam Style dansını yaptı, tiyatro oyununu sahneledi. Öğrenci velileri ve engelliler 1 yılda çeşitli beceriler elde ettiklerini anlattı. Kaymakam Savaş Tuncer, göreve geldiği sırada ilçedeki engelli sayısının bilinmediğini gördüğünü bunun üzerine tespit yaptırdığını, hazırladıkları projenin finansmanı İstanbul Kalkınma Ajansı'nın sağladığını, geçen 1 yılda çok büyük mesafe kat edildiğini anlattı.

Gül Mutlu, toplumsal yaşamda birçok sorunun farkına varılmadığını, bunlara duyarlılığı arttırmak ve çözüm yollarını bulmak için yöneticilere ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü söyledi. Gül Mutlu, "Davetinize katıldığım için çok mutluyum. Toplumda duyarlılığı arttırmak için her kesim çalışmalarını arttırmalı. Engelli öğrencilerimiz yaptığı konuşmada durumlarını çok güzel anlattı; Engellileri önce kafalarımızdan kaldırmalıyız" dedi.

DHA(İD) - İstanbul / Avcılar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

hüseyin avni mutlu istanbul avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title