Haberler

Vali Oğuz Gelendost İlçesini Ziyaret Etti

Güncelleme:
Abone Ol

Ziyarete; İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Gevrek de eşlik etti.

Vali Memduh Oğuz, Gelendost İlçesine yapılması planlanan 500 kişilik spor salonu için alternatif arsaları görmek ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Gelendost İlçesine çalışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarete; İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Gevrek de eşlik etti.

Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak ve ilçe müdürleri tarafından karşılanan Vali Oğuz, spor salonunun yapılacağı alternatif arsaları gezdi. Arsalarda incelemeler yapan heyet, Kırevler Mahallesindeki 7000 metrekarelik arsaya salonun yapılmasına karar verdi.

Vali Oğuz; "500 kişilik spor salonunu 2012'de başlayalım ve bitirelim"

Gelendost'un çok dengeli ve güzel gelişen bir ilçe olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ; "Gelendost İlçesi çok önemli bir ilçemiz, birçok özellikleri olan bir ilçemiz. Burası tarımda çok önemli bir ilçe, milli kültürümüzde çok önemli bir ilçe. Ben 1982 senesinde buraya geldim kaldım, o yılları bilirim, bu güzel ilçenin şahsımda güzel hatırası vardır.

Şimdi burada bir kapalı spor salonu yapılması söz konusu, tabi üniversitemizin burada birimleri olacak. Bütün bunları değerlendirdiğimizde çok planlı ve dengeli gelişiyor Gelendost, belediye başkanı arkadaşımızla birkaç alternatif arsaya baktık. Değerli belediye başkanımız Halim Beye de çok teşekkür ediyoruz, çünkü seç beğen al gibi yapıyor. Yani nereyi beğenirseniz buyurun alın diyor, bu bakımdan anlayışına teşekkür ederiz. Engel çıkartmak bir tarafa, ne kadar kolaylık yapılabilecekse o kadar kolaylık yapıyor.

Bulunduğumuz yerin konumu çok güzel; ilçeyi genel olarak görebiliyor, selde vesaire de eğim itibariyle bir riski yok, zeminde sağlam görünüyor, ulaşım bakımından alternatif yoları var. Yanı başında bir ibadethanenin bulunması da çok önemli, çünkü burada sadece spor müsabakası değil değişik toplantılarda olacak.

Hemen acele başlayalım, başlama ve bitmesi 2012 yılında olsun. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun inşallah" dedi.

Vali Oğuz daha sonra belediyeye geçerek burada ilçede yürütülen çalışmalar hakkında Gelendost Belediye Başkanı halim Kıyak'dan bilgiler aldı.

Başkan Kıyak; "İlçemize vermiş olduğu desteklerden dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum"

Başkan Kıyak; "Bakanlık tarafından ilçemize 500 kişilik spor salonu yapımıyla ilgili olarak yer konusunda çeşitli alternatiflerimiz vardı. Sayın Valimizin görüşünü göz önünde bulundurarak bir yer tercih ettik. bu konuda hep birlikte isabetli bir karar verdiğimize inanıyorum. Buranın en kısa sürede spor müdürlüğümüze tahsisini yapacağız.

Diğer yandan yine önümüzdeki günlerde ilçemizde eksikliği olan 30 derslikli yüksek okul binasının inşaatına başlanacak. Nasip olursa Sayın Valimiz ve Sayın Rektörümüzü davet ederek temelini birlikte atacağız.

Mevcut mezbaha nemizi çevre su kirliliği nedeniyle kapattık, yeni mezbaha nemizi temelini bir ay içerisinde atacağız. Bütün çabalarımız ilçemizin yaşanılabilir hale getirmek içindir" dedi.

Vali Oğuz; "Gelendost İlçemiz sofralarımıza nimet katıyor"

Gelendost İlçesinin sofralara nimet kattığını ifade eden Vali Oğuz; "Lokman Hekimin midesinde elma olan hiç kimseyi muayene etmediği söylenir, bu elmanın ne kadar faydalı bir nimet olduğunu, dertlerin devası olduğunu gösteren bir ifadedir. Siz bu elmayı üretiyorsunuz, en kaliteli şekilde üretiyorsunuz ve bu şekilde ülke ekonomisine katkı sağlıyorsunuz. Tabi bunun karşılığında da ilçeye değişik hizmetler alınacak ve ilçe gelişecek.

Burada üniversitemizin bir biriminin olmasını gönlümüz arzu ediyor, inşallah ileride burada bir fakülte olsun. Okullaşma konusunda milli eğitim bakanlığımızın örnek uygulamasını, yani yap kiraya ver uygulamasıyla burada mutlaka bir okul yapalım. Sistem şu şekilde; ilçenin ihtiyacı tespit ediliyor, bir alan belirleniyor, bu alanda şahıs geliyor okulunu yapıyor bitiriyor, sonrada diyor ki devlete al sana kiraya veriyorum diyor. Bu iki manada güzel bir iş; Gelendostlu bir iş adamı arkadaşımıza gel buraya bir yatırım yap diyoruz, geleyim yapayım ama bir ölü yatırım olur diyor. Ben buraya bir iş merkezi yapsam kiraya veremem, bina yapsam satamam diyor, bizde gel kardeşim buraya bir okul yap ve devlete kiraya ver diyoruz. Yani müşterisi de hazır, müşterin devlet olacak, bundan daha iyi yatırım olur mu? Hem eğitime katkı sağlayarak hayır yapmış oluyorsun, hem de para kazanmış oluyorsun.

Vali Oğuz; "Benim arzum, Milli Eğitim Bakanlığının yeni uygulamasından en fazla Isparta'nın yaralanmasıdır"

Benim arzum; bu uygulamanın en fazla Isparta'da yapılmasıdır. Bu doğrultuda Gelendost da mutlaka bir okul yapalım, eğer bu konu işadamlarımıza, yatırımcılarımıza ağır gelecek olursa, ben icabında ortak bulma konusunda yardımcı olurum" dedi.

Vali Memduh Oğuz incelemelerinden sonra ilgililere teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murat Gevrek Halim Kıyak Memduh Oğuz Gelendost Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title