Haberler

Vali Önal Treni Gezdi

Abone Ol

"Hürriyet Hakkımızdır -Tren Özgürlüktür" Etkinliklerinin Başkent Ayağı, Ankara Valisi Kemal Önal'ın Ziyaretiyle Son Buldu.

“HÜRRİYET Hakkımızdır-Tren Özgürlüktür” etkinliklerinin Başkent ayağı, Ankara Valisi Kemal Önal’ın ziyaretiyle son buldu.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Direktörü Temuçin Tüzecan, Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer ve Hürriyet Gazetesi İdari Koordinatörü Barbaros Muratoğlu ile birlikte Hürriyet Treni’ni gezen Önal, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Trendeki Gar Maketi hakkında Genel Müdür Süleyman Karaman’la sohbet eden Önal, yeni projelerle ilgili de bilgi aldı. Kamuyoundaki, kara tren imajını değiştirdiklerini ve son altı yılda demiryollarına ilişkin 60 proje ürettiklerini söyleyen Karaman, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının 13 Mart’ta hizmete açıldığını hatırlatarak, Karaman, Eskişehir-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas YHT projelerinin devam ettiğini ifade etti. Karaman ayrıca, Türkiye’nin, ileri demiryolu teknolojisine sahip dünyada 8., Avrupa’da 6. ülke olduğunu da söyledi.

Öğrenciliğimiz trende geçti

Öğrencilik yıllarında trenle çok yolculuk yaptığını ifade eden Önal, “İzmir’den kalkıp Ankara’ya gelen otobüsler demiryolunu takip ederdi. Öğrenciliğimiz trende geçerdi. İzmir ile Ankara arasında trende seyahat ederdik. Eskiden otoray vardı. Onu kullanmayı bile öğrenmiştik. Trenle seyahat çok eğlencelidir” dedi. Trende hazırlanan Hürriyet sayfasını da inceleyen Önal, sayfanın tamamlanmak üzere olduğunu öğrenince “Biz geciktik galiba, şimdi giremeyecek miyiz sayfaya” esprisiyle Hürriyet ekibini güldürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title