Haberler

Aşiret düğününde damada 10 milyon TL, geline 4 kilo altın takıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Van'da Ezdinan aşiretine mensup iş adamı Üzeyir Tekçe ile Pinyanişi aşiretinden Hasret Bilici'nin düğününe 7 bin kişi katıldı. Takı töreninin 5 saat sürdüğü düğünde, damada 10 milyon TL, geline ise yaklaşık 4 kilo altın takıldı.

Van'da Ezdinan aşiretine mensup iş adamı Üzeyir Tekçe ile Pinyanişi aşiretinden Hasret Bilici hayatını birleştirdi. Çiftin Van'daki kır düğününe, aşiret liderleri, kanaat önderleri, STK başkanları, iş adamları, gelin ve damadın yakınlarından oluşan yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Düğün için 200 koyun kesildi, davetlilere kavurma, pirinç pilavı ve cacık ikram edildi.

Aşiret düğününde damada 10 milyon TL, geline 4 kilo altın takıldı

TAKI TÖRENİ 5 SAAT SÜRDÜ

Takı töreninin 5 saat sürdüğü düğünde, damada 10 milyon TL, geline ise yaklaşık 4 kilo altın takıldı. Takılan parayı yaklaşık 25 kişi sayarken, gelin Hasret Bilici'nin üzerindeki takıları taşımakta zorlandığı görüldü. Davetliler, gelin ve damatla birlikte halay çekti, söylenen Kürtçe şarkılar eşliğinde saatlerce oynadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Magazin Ekonomi Güncel Yaşam Van Magazin Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

Baba Yabgu:

Kaçakçılık paraları uyusturucu sigara elektronik kiloyla altın takarlar fatura ödemezler

Yanıtla1076
M. B.:

Hindistan olduk yazık görgüsüzlük de zirveyiz

Yanıtla1266
Mustafa Gümüş:

Türkiyenin bütün kaynakları Aşiretler Milletvekilleri Türkmen zenginler yiyor..Bizden üçün biri kalıyor..Huu bizi yönetenler

Yanıtla1148
Ser_hat:

Sorsan dövlet bize pahmiyir derler

Yanıtla840
Ekkgfzv Yhhfddnnb:

Tamamı haram kirli ve hain parası

Yanıtla640
sade vatandaş:

tek adamların başında olduğu aşiret ve kabile devletleri hiç bir zaman muasır medeniyetler seviyesine ulaşamazlar

Yanıtla731
Tamer Çakır:

Elektrik paralarınızda biz ödüyoruz oy için siyasilerin toplumda bazılarını nereye getirdiklerine bakın bu ismi geçen efendilerin ismini bir hayır işinde deprem gibi felakette hiç adlarını duydunuzmu belki vergi dairesinde bile adları yoktur yazıklar olsun bu ülkeyi buraya taşıyanlara

Yanıtla129
Aysegul Caliskan:

Türkler ortadoğu zekasına yakın olduğu için takılarla paralarla gösteriş yapmayı gelişmişlik sanıyor. Gösteriş gelişmişlik olsaydı Hindistan ilk sırada olurdu gösteriş cahilliktir.

Yanıtla717
Abdulmenav Aydemir:

Aslında güzel bir adet damadın borçlarını kapatıp hata işyeri bile kurar ancak aşiret reisine bu kadar Yağci ve basamak insanlar geliyor güçlü güçsüz farkı M:B yorumunda hakli payi var

Yanıtla48
sanane banane:

Ayranın yok içmeye, Altınla gidiyor sıçmaya.....

Yanıtla09
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title