Haberler

Van Gölü ve Doğa İçin Pedal Çeviriyorlar

Abone Ol

Bitlis'te bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Pedal Pedal Van Gölü Bisiklet Turu El-Aman Hanı önünde başladı.

Bitlis'te bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Pedal Pedal Van Gölü Bisiklet Turu El-Aman Hanı önünde başladı.. Vangölü etrafındaki tarihi ve turistik, doğal güzellikler ile Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bisiklet turuna, Türkiye'nin değişik illerinden yaşlı, genç 100 bisikletçi katıldı.

Van ve Bitlis Valiliği tarafından organize edilen ve 29 Haziran'da başlayacak 4'üncü Su Sporları Festivali'nde doğa ve çevreye duyarlılık etkinlikleri de düzenlendi. Bu yıl 4'üncüsü yapılan ve Van Gölü çevresindeki tarihi turistik mekanlar, doğal güzellikler ile Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek için Pedel Pedal Van Gölü Bisiklet turunda bisikletçiler pedal çevirmeye başladı. Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki tarihi El Aman Hanı önünde başlayan Türkiye'nin çeşitli illerinden 100 bisikletçi, festival boyunca Van Gölü kıyısında tur atacak. Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, bisikletçilerin yaklaşık 400 kilometre pedal çevireceklerini belirterek, şöyle dedi:

"100 bisikletçi Van Gölü etrafındaki doğal ve tarihi güzellikler hem de son yıllarda hızla kirlenen Van Gölü'ne dikkat çekecek. Buradan bütün vatandaşlarımızı 29-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak festivalimize davet ediyoruz." - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bitlis Valiliği Van Gölü Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title