Haberler

Van - Gürpınar´Da Kurtuluş Coşkusu

Abone Ol

Ermeniler Tarafından Katledilen Köylülerin Çanlandırıldığı Oyun Kutlamaya Katılanlar Tarafından İlgiyle İzlendi.

Ermeniler tarafından katledilen köylülerin çanlandırıldığı oyun kutlamaya katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

VAN'ın Gürpınar İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92'ncı yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Ermeniler tarafından katledilen köylülerin çanlandırıldığı oyun kutlamaya katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Gürpınar Kaymakamı Nurullah Kaya, SP'li Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Sarı, Kurum amirleri vatandaşlarla birlikte kol kola girerek halay çekti. Gürpınar Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan Van'ın Çanakkale ve Sarıkamışın ardından en fazla şehit veren İllerin arasında bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen törenlere Kaymakam Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Sarı, Kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Ermeni çeteleri tarafından katledilen köylülerin canlandırıldığı tiyatro gösterisi ile devam etti. Oyunda Ermeniler göç eden köylüleri acımadan öldürürken, Türk askerinin bölgeye gelerek hayatta kalan köylüleri Ermenilerin elinden kurtarılmasının anlattığı oyunu vatandaşlar beğeni ile izlendi. Tiyatronun ardından Halk oyunları gösterisine Kaymakam Belediye Başkanı ve İlçe Komutanın da katıldığı halaya tüm izleyenlerde katılınca Cumhuriyet Caddesinde büyük bir halay kuruldu.

Günün anlam ve önemine değinen Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan Van İlinin Çanakkale ve Sarıkamışın ardından en fazla şehit veren İllerimiz arasında bulunduğunu söyledi. Belediye Başkanı Atan "Kurtuluş mücadelesinde ve Ermeni mezalimi hakkındaki zabıtlarda da görüldüğü gibi 92 yıl önce düşman işgalinden kurtarılmış ilçemiz bu konu itibariyle çok önemli yere sahiptir. Bu anlamda geçmişine sahip çıkmayan milletler yarınlarını sağlıklı ve çağdaş yaklaşımlarla yönlendiremezler. Tarihimizde milletimize gurur verici sayfalar yanında düşündürücü ve ibret verici sayfalarda mevcuttur. Biz de mazimizi korkmadan çekinmeden bir bütün olarak yeni yetişen nesillere aktarmalıyız" dedi. Yapılan konuşmaların ardından İlkokul öğrencileri tarafından şiirler okundu. Yapılan etkinliklerin ardından tören geçit resmiyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title