Haberler

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan'a 6 Yıl 3 Ay Hapis Cezası

Güncelleme:
Abone Ol

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ile HDP eski Milletvekili Selami Özyaşar ve 4 sendika yöneticisi "Terör örgütüne üye olmak" suçu nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Van'da 2011 yılında KCK operasyonunda gözaltına alınan, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan ve daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP eski Milletvekili Selami Özyaşar ile 4 sendika yöneticisi hakkında görülen davada karar verildi. Mahkeme heyeti, Milletvekili Botan, eski milletvekili Özyaşar ve 2 sendika üyesine 'örgüt üyesi olmak' suçundan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verirken, 2 kişi de beraat etti.

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA EĞİTİM-SEN ÜYELERİ DE VAR

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, KCK yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, 7 Haziran seçimlerinde miletvekili seçilen ancak 1 Kasım seçimlerinde listeye giremeyen HDP Van eski milletvekili Selami Özyaşar, Eğitim-Sen üyeleri Mahmut Galip Yaviç, Hakan Yaman, Sinan Gündüz ve Müzahit Karakuş'u gözaltına alıdı.

BAZI SANIKLAR TUTUKSUZ YARGILANDI

Sanıklar, 25 Haziran 2011'de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanıklar hakkında Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 17 Kasım'da sonuçlandı. Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi, HDP'li Botan, Özyaşar, ve Eğitim- Sen üyesi Yaviç ve Yaman hakkında 'örgüt üyesi olmak' iddiasıyla 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verirken, yine Eğitim-Sen üyeleri olan Müzahit Karakuş ve Sinan Gündüz ise beraat etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (88)

tekçarehdp:

sıkıntı yoktur vekilimzde herkes gibi gider yatar ama iradesi kimseye satmaz herbıji

Yanıtla5320
Karayip:

Bazı zavallılar ne kadar seviniyorlar böyle haberlere

Yanıtla3628
HAN:

Nerde ne kadar pkk yandaşı varsa gebersin cezaevinde yedikleri ekmek bile haram.

Yanıtla1546
ADANALI:

AKP EĞER BUNLARI SONUNA KADAR YAPARSAN BİR DAHA Kİ SEÇİME e-70 İLE İKTİDARSIN

Yanıtla2337
Yeter bukadar Irkçılığınız bu halka !:

Ben bir kürt olarak yerden göğe kadar hak veriyorum sana vekilim kendi gözlerimizle gördük polisin bizlere yaptıklarını bunu anlıyacak anlıyacak türkler ama iş işten geçtikten sonra kürdün sabrı kalmadı !

Yanıtla4910
Vatandas:

Kürtleri tanımayan tanıyacak içeri atmakla bitmeyız.

Yanıtla3021
Biradam:

Les olacaksiniz birer birer..!

00
BOTAN:

ADALET İŞTE BU

Yanıtla541
KAYSERİLİ:

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLAN İNSANLARIN NEDEN SİCİLİ ARAŞTIRILMADAN VEKİL OLMALARINA İZİN VERİLİYOR. MECLİSTE PKK LI TEMİYORUZ. ALDIKLARI MAAŞ HARAM OLSUN.

Yanıtla1424
Adınızı Yazınözen:

pkkyı meclise sokanlar bir günhesap verecek

Yanıtla1621
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title