Haberler

Van260 Ton Kaçak Et Ele Geçirildi

Abone Ol

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri ve Belediye Zabıta Ekipleri Tarafından Ortaklaşa Yapılan Operasyonda, Yurda Kaçak Yollarla Sokulan 60 Ton Kırmızı ve Beyaz Et Ele Geçirildi. Kaçak Etle İlgili 1 Kişi Gözaltına Alındı.

VAN Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ve Belediye zabıta ekipleri tarafından ortaklaşa yapılan operasyonda, yurda kaçak yollarla sokulan 60 ton kırmızı ve beyaz et ele geçirildi. Kaçak etle ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Polis ekipleri İran'dan yurda kaçak yollarla et sokulacağı ihbarını aldı. İran tarafından yaklaşık 500 katır sırtında yurda sokulan 60 ton kaçak et kamyonlarla S.H.'nin Yeni Mahalle'de bulunan evine getirildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda polisler, zabıta ekiplerinin de yardımı ile sabah saatlerinde S.H.'nin evine baskın düzenledi. Aramada, evin yanında bulunan soğuk hava depolu TIR ve bir kamyon içerisinde çuvallar içinde 60 ton olan kaçak kırmızı ve beyaz et ele geçirildi.

Van Belediyesi Zabıta Müdürü A. Vahap Kıpçak, "Biz bu operasyonla halkımızı ciddi bir sağlık tehlikesinden korumuş oldu. Kaçak olarak kesilen etleri de Emniyet ve Jandarma yetkilileri huzurunda yakarak imha ettik. Halkımızın sağlığı üzerinden rant elde etmek isteyenlere hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Bu konuda halkımızın da et tüketimi konusunda daha hassas ve dikkatli olmaları gerekir. Van'da bugüne kadar ele geçirilen en büyük et oranıdır. Halkın sağlığı bizim için en önemli olaydır. Bunun için gereken tüm tedbirleri aldık. Bu etlerin piyasaya sürülmeden yakalanması büyük bir şanstır" dedi.

Ele geçirilen kaçak etler bir kamyona doldurulup emniyet, zabıta ve İl Tarım görevlileri gözetiminde benzinle yakılarak imha edildi. Kaçak etle ilgili olarak S.H. gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

HABER:Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title