Haberler

Vapura Kaçak Kat Çıkıldı İddiası Yargıda

Güncelleme:
Abone Ol

'İnkılap Vapuru'nun sözleşmesinin belediye tarafından iptal edilmesi yargıya taşındı.

Yalova Belediyesi'nin, ihale ile 'Atalaylar Turizm'e 22 yıllığına kiraya verdiği ve kaçak kat çıkılması tartışmalara neden olan 'İnkılap Vapuru'nun sözleşmesinin belediye tarafından iptal edilmesi yargıya taşındı. Atalay Turizm tarafından 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında tanık olarak dinlenen Atalay Turizm Müdürü Sadettin Atalay, "Kaçak kat çıkmadık, belediyeye sunulan projeyi uyguladık. Proje dışında bir çivi dahi çakmadık" dedi.

Yalova'da önceki dönemde Belediye Başkanlığı yapan Barbaros Binicioğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 25 bin dolara satın alarak Yalova'ya getirttiği 'İnkılap Vapuru, restoran veya otel olarak kullanılması için 22 yıllığına 'Atalaylar Turizm'e ihaleyle verildi. İhale ardından 'İnkılap Vapuru'nu otel yapmayı planlayan şirket yetkilileri, vapura ek kat yaptırdı. Eski Başkan Barbaros Binicioğlu bu duruma tepki göstererek, vapurun orijinalliğinin korunması gerektiğini belirtti. Binicioğlu, yapılan kat artışı ile ilgili İçişleri Bakanlığı'na ve Yalova Valiliği'ne suç duyurusunda bulunacağını söylemesinin ardından belediye sözleşmeyi fesh etti ve kaçak katları mühürledi.

firma dava açtı

Sözleşmenin fesh edilmesine itiraz eden Atalaylar Turizm de konuyu yargıya taşıdı.

Yalova 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer de tanık sıfatıyla çağırıldı. Ancak diğer davaların uzaması üzerine Koçal ve Özsümer işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek duruşmaya katılmadı.

Duruşmaya Atalaylar Turizm vekilleri Avukat Ali Kemal Gülay ve Mustafa Osmanoğlu ile Yalova Belediyesi'ni temsilen avukat Ali Güler katıldı. Davada Atalay Turizm Müdürü Sadrettin Atalay da tanık olarak dinlendi.

'BAŞKAN AK PARTİ'YE GEÇİP SORUNU ÇÖZECEKTİ'

Gemi ile ilgili kendilerinin mağdur edildiğini öne süren Atalay şunları söyledi:

"Yalova Belediyesi ne gemiyi, ne de 11 bin metrekarelik alanı bize resmen teslim etmedi. Geminin Yalova Belediyesi'ne ait olmadığını ve ihaleye bu şekilde çıkıldığını bile sonra öğrendik. İnkılap Vapuru'nun gemi tasdiknamesi bile yoktu. Onun bile giderlerini cebimizden karşılayarak biz çıkardık. Ardından gemide tadilata başladık. Bize geminin karaya oturtulup, çevresi betonlanarak verilmesi gerekiyordu bunu da yapmadılar. Ardından geminin Kıyı Kanunu'na aykırı olması gerekçesi ile karaya oturtulma işlemleri durduruldu. Bize küçük bir sorun olduğu bildirilerek çalışmalara devam etmemiz söylendi. Ardından geminin mühürlendiği haberleri çıktı. Ancak böyle bir mühürleme işlemi gerçekleştirilmedi. Bu konunun da zaten tamamen bir formalite olduğu bizzat belediye yetkilileri tarafından bize iletildi. Biz herhangi bir mühürleme belgesine imza atmadık. Son olarak bize kaçak kat çıktığımız söylenerek kira sözleşmemizin feshedildiği bildirildi. Biz belediyeye sunduğumuz proje haricinde hiçbir çivi çakmadık. Belediye yetkilileri de burada yapılacak her şeyi proje vasıtası ile biliyorlardı. Hatta Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Demokrat Parti'den istifa ettikten sonra bize AK Parti'ye geçeceğini ve bu sorunu çözeceğini söyleyip sabırlı olmamızı istedi."

'FİRMA BELEDİYEYE PROJE SUNMADI'

Yalova Belediyesi Avukatı Ali Güler ise, Atalaylar Turizm tarafından belediyeye sunulmuş bir proje olmadığını dile getirerek, dolayısıyla bu projelerin onaylanmasının da söz konusu olmadığını belirtti. Mahkeme, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer'in ifade vermeleri için bir sonraki duruşmaya çağırılmalarına karar vererek, duruşmayı eylul ayına erteledi. - Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet Özsümer Yakup Koçal Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title