Haberler

Vefat Eden İş Adamının Bağışıyla Alınan Ambulans Hizmete Başladı

Abone Ol

Ordulu iş adamı Züver Kaya'nın vefatından önce bağışladığı 186 bin lira ile alınan tam donanımlı ambulans, Mesudiye İlçe Hastanesine teslim edildi

İş adamı Züver Kaya'nın vefatından önce bağışladığı 186 bin lira ile alınan tam donanımlı ambulans, Mesudiye İlçe Hastanesine teslim edildi.

Almanya'da yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Ordulu iş adamı Züver Kaya tarafından Mesudiye İlçe Hastanesinde kullanılmak şartıyla bağışta bulunulan parayla alınan tam donanımlı 4x4 ambulansın Ordu Valiliği önünde düzenlenen teslim törenine Vali Kenan Çiftçi, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan Vali Çiftçi, Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Mithat Yağlı'nın, Almanya'da yaşayan Ordulu iş adamı Züver Kaya'nın okul ve ambulans bağışında bulunacağını kendisine ilettiğini belirterek, "Ben de çok memnun olduğumu belirterek 'bir protokol yapalım' dedim ancak kendisinin rahatsız olması nedeniyle Ordu'ya gelemeyeceği bildirilince hemen Almanya'ya hareket ettik. Bir günlüğüne Almanya'ya gittim. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere maddi bağışta bulunan hayırsever iş adamımızla Almanya'da pastanede bir araya gelerek, yapılacak maddi yardımla ilgili protokol imzaladık" dedi.

Züver Kaya'nın, "sizin samimiyetinize güvenerek bir şey daha söylemek istiyorum" diyerek 186 bin lirayı da sağlık için kullanılmak üzere bağışta bulunmak istediğini ilettiğini vurgulayan Çiftçi, "Sağlıkta da bir şartı olduğunu, bir ambulans alınarak bu ambulansın Mesudiye ilçesinde kullanılması şartını söyledi. Ambulans hazır ve Mesudiye'ye veriyoruz. Allah toprağını bol, mekanını cennet eylesin. Ambulans ilimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Vali Çiftçi, tam donanımlı ambulansı inceledikten sonra Mesudiye İlçe Hastanesi Başhekimi Fatih Ada'ya teslim etti.

20 Haziran'da Almanya'da protokol imzalanmıştı

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Almanya'da yaşayan hayırsever iş adamı Züver Kaya'nın eğitim ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere yaptığı bağışın protokolünü imzalamak üzere 20 Haziran 2013'te Almanya'ya giderek, Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesine yaptırılacak 32 derslikli Ticaret Meslek Lisesi yapımına katkı amacıyla 958 bin 244 avro ve Mesudiye İlçe Hastanesinde kullanılmak şartıyla tam donanımlı 4x4 ambulans alımı için 186 bin lira bağışta bulunan Züver Kaya ile protokol imzalamıştı.

Yaklaşık 50 yıldır Almanya'da yaşayan Ordulu hayırsever Züver Kaya, 23 Temmuz'da Almanya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Kenan Çiftçi Mesudiye Almanya Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title