Haberler

Maduro sosyal medyaya savaş açtı! Önce WhatsApp'ı sildi, şimdi X'e erişim yasağı getiriyor

Güncelleme:
Abone Ol

Canlı yayında telefonundaki WhatsApp'ı sildiği görüntülerle gündem olan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'li milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformuna 10 günlüğüne erişim yasağı getirilmesi talimatını verdi. Maduro "Elon Musk'ın sahibi olduğu X, tüm kanunları çiğnedi. Bu ülkede, faşizm, iç savaş, ölüm ve nefret yaymayı bırakın artık" dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X'e 10 günlüğüne erişim yasağı getirilmesi için talimat verdi. Maduro, X'in Venezuela'da nefret ve şiddet yaydığını savundu.

Başkent Caracas'taki Devlet Bakanlığı Sarayı Miraflores'te destekçilerine seslenen Maduro, X'in Venezuela'da nefret ve şiddet yaydığını savundu. Maduro, Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu (CONATEL) ile konuştuğunu ve X'in 10 gün süreyle dolaşımdan kaldırılması için gerekli talimatı verdiğini bildirdi.

"X TÜM KANUNLARI ÇİĞNEDİ"

ABD'li milyarder Musk'a tepki gösteren Maduro, "Elon Musk'ın sahibi olduğu X, tüm kanunları çiğnedi. Bu ülkede, faşizm, iç savaş, ölüm ve nefret yaymayı bırakın artık. X, Venezuela'nın tüm yasalarını ihlal etti. Venezuela'da yasalar var, yasalara saygı duyacağız. Venezuela'dan 10 günlüğüne defol X. Defol Elon Musk. Venezuela'da anayasa var, devlet var ve onlara saygı duymalısın." ifadelerini kullandı. Aldığı karara ilişkin destekçilerinden yanında olmalarını isteyen Maduro, "Venezuela'da WhatsApp, Instagram ve TikTok dışında bir gün yeni sosyal medya platformlarının doğacağına inancım tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

CANLI YAYINDA WHATSAPP'I SİLMİŞTİ

Nicolas Maduro, ülkede bazı kesimlerin WhatsApp üzerinden şiddet ve nefret yaydığını gerekçe göstermiş, bu uygulamayı canlı yayında silmişti.

MADURO MUSK'I VENEZUELA'NIN BAŞ DÜŞMANI İLAN ETMİŞTİ

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesinde 28 Temmuz'da yapılan devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı.

ABD'li milyarder Elon Musk, "seçime hile karıştırıldığını" öne sürmüştü. Musk'ın suçlamalarına tepki gösteren Maduro, "Kavga mı istiyorsun Elon Musk? Ben hazırım, ben Bolivar'ın oğluyum, Chavez'in oğluyum, senden korkmuyorum." demişti. Maduro, Venezuela'nın baş düşmanı ilan ettiği Musk'ı ülkedeki şiddet olaylarını kışkırtmakla suçlamıştı. Musk da Maduro'ya verdiği yanıtta, düelloyu kazanması halinde Maduro'dan diktatörlükten istifa etmesini isteyeceğini ve kendisini sahibi olduğu SpaceX ile Mars'a ücretsiz göndereceğini ifade etmişti. Diğer yandan, Maduro, seçimi kazandıktan sonra Miraflores Sarayı'nın balkonundan yaptığı konuşmada, Ulusal Seçim Konseyine yönelik hacker saldırısının arkasındaki kişinin Musk olduğundan emin olduğunu savunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nicolas Maduro Sosyal Medya Venezuela Elon Musk Whatsapp Politika Güncel Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (23)

Alper Selçuk:

Diktatörler interneti sevmiyor.

Yanıtla13895
Murat Celik:

gerçekten devlet başkanı Helal olsun adamım Amerika'yı Çözen ilk batılı ülke her devlete böyle bir Başkan lazım

Yanıtla57116
Eski Zamanlarda:

Eski zamanlardacep telefonları yokdu. Kablosuz ev telefonu bile sonradan icaat edildi.

02
Grill Buy:

:D evet teyiple çok ortak yönü var, 2 side Amerika yı çok çözdü, ikisininde parası pul değerinde, 2 side halkı sefaletten sürünüyor, biri eski otobüs şöförü biri de amator futbolcu

20
Mücahit Kılıç:

Sahne arkasından da en çok petrolü Amerika alıyor Venezuela dan :)

00
rihamma baxhiyeva:

Emin ol kendisi hepsini kullanacak sadece halkın bişey görmesini istemiyor.. Kuzey Kore gibi şu an dünyadan o kadar kopuklar çoğu dünyada kıtlık var ve hala 2. Dünya savaşı devam ediyor sanıyor..

00
Metin Adigüzel:

Birilerini örnek aliyor. Yasaklarla bir yere varılamayacağını herkes biliyor ama günü kurtarmaya çalışıyorlar.

Yanıtla6744
HALİS ER:

yiyosa ayaklanın da görelim

00
minor:

Arkadaslar size bilgi, Venezuella'da secim oldu. Hileli bir secim oldugundan Maduro tekrar kazandi ve halk ayaklandi. Onlari engellemek icin yapiyor bunlari. Tanidik gelmistir.

Yanıtla3649
Ejderha Dövmeli Herif:

Normal. maduro bir diktatör. Ve diktatörler interneti sevmez. Kendileri kullanır ama halkın kullanmasını uyanmasını istemez. Kuzey korede komple yasak mesela. Ama tombiş interneti vpn siz kullanıyor.

Yanıtla1420
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title