Haberler

Vergi Haftası'nda Başkan Kara'ya Ziyaret

Güncelleme:
Abone Ol

Başkan Kadir Kara "Eski ve yeni devlete olan tüm borçlarımızı zamanında ödüyoruz"

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Osmaniye Belediyesi'ni ziyaret eden İl Defterdarı Tahir Gök ve beraberindekileri, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara makamında kabul etti. İl Defterdarı Tahir Gök ziyarette, "Osmaniye Belediyesi vergilerini zamanında ödeyen örnek bir mükellefimizdir" dedi.

Başkan Kadir Kara "Eski ve yeni devlete olan tüm borçlarımızı zamanında ödüyoruz"

Vergi Haftasını kutlayarak sözlerine başlayan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, başarılı çalışmalarından dolayı Tahir Gök ve ekibini tebrik etti. Geçen dört yıllık zaman zarfı içerisinde Osmaniye Belediyesi'nin geçmiş borçlarını ve şimdi tahakkuk eden tüm devlet borçlarını zamanında ödeyen bir kurum haline geldiğini söyleyen Başkan Kadir Kara, "Bu sayede projelerimiz için kredi onaylarını alıyoruz. Artık mali açıdan güçlü bir belediyeyiz. Vergi borçları, SGK borçları gibi tüm borçlarımızı zamanında ödüyoruz. Aynı zamanda belediyemizin geçmiş devlet borçlarını da ödeyerek belediyemizi bir kamburdan kurtarıyoruz. Bu nokta olan ender belediyelerden biriyiz" dedi.

İl Defterdarı Gök, "Osmaniye Belediyesi Vergilerini Zamanında Ödeyen örnek bir mükellefimizdir"

Osmaniye Belediyesi'nin Osmaniye'de vatandaşlar için de güzel bir örnek teşkil ettiğini ifade eden Gök, bu anlayışı ortaya koyan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'ya ve ekibine teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti. "2009'da genel bütçe içindeki payımız binde 8 iken, şu anda binde 14'e ulaştık. Gelirlerimizin giderleri karşılama oranı %29 iken şu an %58'ler civarında. İlimiz, tahakkuk ve tahsilâtta 2010'da Türkiye ikincisi, 2011'de Türkiye birincisi oldu. Bu anlamda hedeflerimize ulaştığımız için asıl hedefimiz 5 yıl içerisinde kendi gelirlerimizle giderlerimizi karşılamak. İnşallah 5 yıl içerisinde bunu başaracağız. Kayıt dışı ile ilgili çok önemli mücadelelerimiz oldu, bu nedenle tahakkuk ve tahsilâtlarımız önemli miktarda arttı. Bu artışta OSB'nin de önemli bir katkısı oldu"

Ziyarette İl Defterdarı Tahir Gök ile birlikte defterdar yardımcısı Cengiz Biber, Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Pehlivan, Milli Emlak Müdürü Uğur Üstündağ da yer aldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadir Kara Tahir Gök Osmaniye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title