Haberler

Voleybol Avrupa Şampiyonasına Bu Yıl Türkiye Ev Sahipliği Yapacak

Abone Ol

U19 Milli Takımlar Voleybol Erkekler Avrupa Şampiyonası Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 4-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

U19 Milli Takımlar Voleybol Erkekler Avrupa Şampiyonası Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 4-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 12 ülkenin ter dökeceği şampiyonayla ilgili açıklama yapan Avrupa Voleybol Konfederasyon Asbaşkanı Jan Hronek derceye giren 6 takımın dünya şampiyonası için Arjantin'e gideceğini açıkladı.

Şampiyonanın tanıtım toplantısı bugü Sakarya'nın Erenler İlçesi'nde bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Avrupa Voleybol Konfederasyonu Asbaşkanı Jan Hronek, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet  Göksü, Voleybol Milli Takımı Altyapı Sorumlusu Ümit Hızal katıldı.

İLK 6 DÜNYA ŞAMPİYONASIN ARJANTİN'E GİDİYOR

Avrupa Konfederasyon Asbaşkanı Jan Hronek, bu şampiyonanın önemli olduğunu ve ilk 6 takımın dünya şampiyonasına gideceğini belirterek, "Bu şampiyona gerçekten çok önemli. İlk 6'ya giren takım Arjantin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına gidecek. Ne kadar tarafsız olsam da takibi bu ilk 6 takım içinde Türkiye'nin de yer almasını arzularım. Ayrıca Avrupa Voelybol Konfederasyonu'nun önümüzdeki senelerde başlayacak olan yeni yaş kategorisini de söylemek isterim. 18 ve 17 yaş altı olacak." şeklinde konuştu.

'OLİMPİYATLARI TÜRKİYE'YE ALMA HEDEFİMİZ VAR'

Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu, şampiyonada Türkiye'nin şampiyoda derece yaparak dünyadaki yerini belirlemesi için tam olarak destek olacaklarını kaydederek şunları söyledi:

"Avrupa Şampiyonalarında derece alarak Türkiye'nin voleyboldaki belirli yerini tayin etmek için elimizden ne geliyorsa yapmak için çalışıyoruz. Bizim hedeflerimiz arasında olimpiyatların Türkiye'ye alınması var. Türkiye'de bu olimpiyatta derece yaparsak Türkiye'nin ne kadar büyüdüğünü nerelere geldiğini göstermek istiyoruz. Sakarya seyircisi de gelip bu milli takımı destekleyerek derece alması için ellerinden gelen şeyi yapacağını umut ediyoruz"

'EN İYİ MÜCADELEYLE ŞAMPİYON OLACAĞIZ'

Türkiye Voleybol u19 Milli Takım Antrenörü Salih Erdoğan, turnuvaya her anlamda hazır olduklarını ve mücadelede en yüksek performansı göstererek şampiyon olacaklarını belirterek,"Kamp dönemimiz oldu uzun süreli. Turnuvaya hem mental hem fiziksel olarak hazırız. Her şey çok güzel, organizasyon çok güzel. Devam edeceğiz çalışmaya bu turnuva ilk önemli sınavımız. Oyuncularım ve Sakarya halkı inşallah elinden gelenin en iyisini yapacaklar, bizi destekleyecekler ve biz de Türk sporcusuna yakışır şekilde en iyi mücadeleyi verip en yüksek dereceyi alacağız" ifadelerini kullandı.

12 ülkenin karşılaşacağı şampiyona Sakarya'nın Serdivan İlçesindeki, Sakarya Spor Salonu'nda yarından itibaren başlayacak. Her gün farklı mücadelelerin yaşanacağı şampiyona 12 Nisan'da sona erecek.

- Sakarya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serdivan Arjantin Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title