Haberler

Washington'da Türk Çayı Tanıtıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde Türk kültürü, Türk çayıyla tanıtıldı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde Türk kültürü, Türk çayıyla tanıtıldı.

ABD'nin başkenti Washington'da yabancı diplomatlar ve eşlerini ABD vatandaşlarıyla biraraya getiren ve değişik kültürlerin tanıtılmasını amaçlayan "THIS" isimli derneğin Türk Grubu tarafından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği konutunda düzenlenen kültürel etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe, Türkiye ve Türk kültürünü anlattığı "Evet Bir Bardak Daha Çay İstiyorum: Bir Amerikalı Kadının Türkiye'ye Mektupları" kitabıyla Türklerin gönlünü fetheden ve Türkiye'de "Kadriye Yenge" olarak da tanınan Amerikalı yazar Katharine Branning konuşmacı olarak katıldı.

Yazar Branning, konuşmasında hem kitabını tanıttı hem de konuklarla Türk kültürü ve özellikle de Türkiye'de çayın önemi hakkında keyifli bir söyleşi yaptı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve eşi Sinem Kılıç'ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe, yabancı diplomatlar ile Türk ve ABD vatandaşlarından oluşan yaklaşık 80 kişilik izleyici topluluğu katıldı.

Büyükelçi Serdar Kılıç, açılış konuşmasında, Washington'a gelişinden sonraki ilk kültürel amaçlı etkinliklerden birini THIS'le birlikte düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Katharine Branning'e Türk kültürünün tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Kılıç, konuşmasının ardından Branning'e plaket takdim etti.

-"Kalbim ve rüyalarımda Türkçe konuşuyorum"

New York'ta "Alliance Française" adlı kurumun başkan yardımcılığı görevini de yürüten Katharine Branning ise yaptığı sunumda, özel hayatında İngilizce, iş yerinde Fransızca, ancak "kalbinde ve rüyalarında" Türkçe konuştuğunu söyledi.

Branning, 1978 yılından beri gittiği Türkiye'den ve özellikle de Türk halkının cana yakın ve sıcak davranışlarından ne kadar çok etkilendiğini kitabından alıntılar yaparak ve Rize'de çay toplamaya gitmesi de dahil birçok yerini gezdiği Türkiye'deki anılarından bahsederek anlattı.

Konuşmasında, kitabın başlığına da ilham veren çay ve Türkiye'deki çay kültürüne geniş şekilde değinen Branning, Karadenizli kadınların çay toplanmasında ne kadar maharetli olduklarından övgüyle bahsederken, Türk çayının dünyadaki en kaliteli çaylardan biri olduğunu ve Türkiye'nin yakın zamanda tamamen organik çay üretmeye hazırlandığını belirtti.

Keyifli anların yaşandığı etkinliğin sonunda konuklara Türk yemekleri ikram edildi. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

katharine branning washington türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title