Haberler

Wilo, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde "Pompa Teknolojileri Eğitim Merkezi" Kurdu

Güncelleme:
Abone Ol

Pompa sistemleri sektörünün dev kuruluşundan üniversite öğrencilerine armağan!

Dünyanın en büyük pompa ve pompa sistemleri markalarından biri olan WILO, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) "Pompa Teknolojileri Eğitim Merkezi" kurdu. WILO'nun YTÜ'ye armağan ettiği eğitim merkezinin 9 Mart 2012 tarihinde gerçekleşen açılışını, WILO Pompa Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Yalçın ile YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek yaptı.

Türkiye'de bu yıl 20. yılını kutlamanın heyecanını yaşayan WILO, eğitim merkezlerini üniversitelere de taşıyor. Pompa sektöründe teknik eğitime en çok önem veren marka olarak dikkat çeken WILO Türkiye, Tuzla-Orhanlı'daki yeşil binasında faaliyete geçen uygulamalı eğitim merkezinden sonra üniversitelerde de pompa laboratuvarı kurmaya başladı.

İlk olarak İstanbul Beşiktaş'taki Yıldız Teknik Üniversitesi'nde hayata geçen "Pompa Teknolojileri Eğitim Merkezi"nin açılışına WILO Pompa Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Yalçın, YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ile YTÜ öğretim görevlileri, öğrencileri ile sektör profesyonelleri katıldı. Açılışta Genel Müdür Ercüment Yalçın, WILO Türkiye olarak eğitime verdikleri önemi belirterek "Bildiğiniz gibi sektörümüzde eğitimin çok önemli olduğunu çeşitli platformlarda dile getiriyoruz ve bu konuda gerek merkezimizde gerekse il il dolaşarak verdiğimiz seminerlerle bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdi çıtayı biraz daha yukarı taşıyarak teknik eğitimin yanına uygulamalı eğitimleri de koyuyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği ile geleceğin mühendislerinin teorik bilgilerini uygulamalı eğitimlerle pekiştirmeyi, böylece bilgi ve başarı seviyelerinin artırmasına destek olmayı hedefliyoruz" dedi.

Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde WILO'nun YTÜ'deki özellikle mühendislik fakülteleri öğrencileri için kurduğu "Pompa Teknolojileri Eğitim Merkezi"nde; sirkülasyon pompaları, endüstriyel hidrofor grupları, domestik hidroforlar ve kontrol panoları gibi bir çok konuda öğrenciler, çalışır pompalar üzerinde eğitim alacak. 100 bin TL'lik bir yatırımla hayata geçirdiği "Pompa Teknolojileri Eğitim Merkezi"ni YTÜ'ye armağan eden WILO Türkiye, aynı eğitim merkezini farklı üniversitelere de kurmayı planlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Ercüment Yalçın İsmail Yüksek Türkiye Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title