Haberler

Wwf Türkiye'den Balık Türlerini Korumak Için "Hangi Balık" Rehberi

Abone Ol

Haber: Gülseli KENARLI ? Kamera: Güven USTA / İstanbul DHAWWF-Türkiye (Dünya Doğayı Koruma Vakfı), azalan balık stokları ve sürdürülebilir balıkçılığa dikkat çekmek için "Hangi Balık" başlıklı bir rehber hazırladı.

Haber: Gülseli KENARLI ? Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

WWF- Türkiye (Dünya Doğayı Koruma Vakfı), azalan balık stokları ve sürdürülebilir balıkçılığa dikkat çekmek için "Hangi Balık" başlıklı bir rehber hazırladı.

Belirli balık türleri dışında, farklı balıklarım tüketilmesinin dikkat çekildiği rehberde, balık türleri tanıtılırken, balık yemekleri tarifleriyle tüketicilere yiyecekleri balıkları seçerken özen göstermeye çağırılıyor.

WWF Türkiye, "Hangi Balık" rehberini tanıtım toplantısına WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, WWF Türkiye Doğa Koruma Yönetmeni Ayşe Oruç ve WWF Türkiye İletişim Müdürü Özgür Gürbüz katıldı.

"WWF'IN 12 FARKLI ÜLKEDEKİ OFİSİ TARAFINDAN HAZIRLANDI"

Rehberin tanıtım toplantısında bir konuşma yapan WWF Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, 'Mini deniz ürünleri rehberi WWF'in 12 farklı ülkedeki ofisi tarafından hazırlandı. Bu rehberimizle dünyadaki deniz stoklarının ne kadar tükendiğine, nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuza dikkat çekmek istiyoruz. Diğer taraftan da tüketiciye bir mesaj vermek, hangi balığı tüketmesinin daha doğru olacağına dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

'HEP BİRLİKTE ÇÖZÜME KATKI SAĞLAYABİLİRİZ"

WWF Türkiye Doğa Koruma Yönetmeni Ayşe Oruç da toplantida yaptığı konuşmasında, 'Balıkçılık stoklarını korunması sadece hükümetlerin ya da devlet kurumlarının yapmasa gereken bir şey değil. Hep birlikte çözüme katkı sağlayabiliriz. Aslında çok zor değil. Biraz daha bilinçlenerek 4 mevsimde, doğru av araçlarıyla avlanmış, doğru türleri tüketmeyi tercih edebilir. Bunları öğrenmemiz için bu kitapçık gibi artık Türkiye'de yerini almaya başlamış ve Türkçeye çevrilmiş yayınlar var. Küçük ölçekli balıkçılık faaliyetlerini desteklemeliyiz. Endüstriyel balıkçılık tabii ki de ekonomi için önemli. Ancak yerel balıkçılık önemli. Yerel balıkçılığı destekleyerek sürdürülebilirliği sağlamalıyız" diye açıkladı.

'İNSANLAR BİRÇOK BALIĞI ÇOK ÖNEMSEMİYOR"

WWF Türkiye İletişim Müdürü Özgür Gürbüz de toplantıda, 'İnsanlar birçok balığı çok önemsemiyorlar. Halbuki, bu kitapçık ünlü şeflerin tarifleriyle bu balıkların ne kadar leziz olabileceklerini gösteriyor. Çeşitliliği ön plana çıkarıyoruz. Karadeniz'e yakın bir yerde doğdum büyüdüm, hamsiden başka bir şey yemezdik küçükken. Ama çok çeşitli balık yerseniz türlerin korunmasına da yardımcı olursunuz. Bir türü devamlı tüketmek yerine başka balıkları da yiyebilirsiniz" diye konuştu.

Tüketiciler rehbere WWF Türkiye internet sitesi 'www.wwf.org.tr' adresinden ulaşabilecek. Basın toplantısın ardından, İtalyan yemek şefi Claudio Chinali mezgitli bir yemek hazırladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tolga Baştak İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title