Haberler

    Xerox'tan Videoları İndeksleyen Buluş

    Abone Ol

    Xerox, hayatımızın hemen her alanında karşılaştığımız sorunlara yenilikçi çözümler getirmeye devam ediyor.

    Xerox, hayatımızın hemen her alanında karşılaştığımız sorunlara yenilikçi çözümler getirmeye devam ediyor. Xerox, bir videoda hangi konulardan hangi zaman aralıklarında bahsedildiğini otomatik olarak belirleyen bir video analiz yazılımı geliştirdi. Bu yazılım, video içeriği ile ilgili bir "içindekiler" dizini yaratıyor ve bu dizinlere hyperlink vererek konunun geçtiği video anına (zaman dilimine) kişiyi yönlendiriyor. Geliştirilen video analiz yazılımı, video içeriği ile ilgili anahtar kelimeler sunarak hızlı ve kolay yeni video aramaları yapılmasına imkan veriyor. Geliştirilen video analiz yazılımı ile kullanıcılar öğrenmek istedikleri konu için tüm ders videosunu veya aradıkları konu ile ilgisi olmayan videoları izlemek zorunda kalmayacak.

    İnternetin öğrencilere sağladığı en büyük faydalardan biri öğrenme süreçlerinin yalnızca okul ile sınırlı kalmaması. Günümüzde öğrenciler; okul derslerini, öğrenmek veya tekrar etmek istedikleri konularla ilgili videoları dijital platformlar üzerinden izleyebiliyor. Ancak bu kolaylık, kimi zaman videoları izleyenler için verimsiz bir eyleme dönüşebiliyor. Çoğu videonun bahsedilen konular hakkında bir ön bilgi vermemesi, videoda birden çok konuya uzun süreler boyunca yer verilmesi; kişinin ilgi duymadığı veya o an ihtiyaç duymadığı konuları da izlemek zorunda kalmasına ve dolayısıyla zaman kaybetmesine sebep oluyor.

    Kişiselleştirilmiş e-öğrenme

    Xerox'un yeni video analiz yazılımı bu tür sorunlara çözüm getiriyor. Xerox'un yeni teknolojisi ile her video otomatik olarak analiz ediliyor ve izleyiciye video boyunca hangi dakikalarda hangi konuları izleyeceği hem konu başlığı ve linki hem de anahtar kelimeler ile önceden gösteriliyor. Böylece kişi öğrenmek istediği konunun geçtiği bölüme, videodaki o zaman dilimine kolayca geçiş yapabiliyor. Xerox'un yeni yazılımı sayesinde kısa zamanda ve kolayca istenilen bilgiyi içeren görüntülere ulaşılabiliyor. Yazılım, izlenen videonun geri sarılması (alınması) durumunda izleyicinin o konu hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunu öngörerek konu ile ilgili yeni videolar önerebiliyor. Xerox'un video analiz teknolojisi böylece kişiselleştirilmiş bir eğitim modeline de kapı aralıyor.

    Xerox Başkan Yardımcısı ve Xerox Hindistan Araştırma Merkezi Direktörü Manish Gupta, Xerox'un bu buluşu ile ilgili olarak "Youtube'da 20,000 saati aşkın ders videosu bulunurken; çoğunda içerikle ilgili herhangi bir bilgi yazısı bulunmuyor. Geliştirdiğimiz teknoloji; videoların içeriklerini analiz ederek, yazılı, sözlü ve ek içeriklerin bulunduğu yeni nesil bir görüntülü ders kitabına dönüşmesini sağlıyor. Bu teknolojimiz makine aracılığı ile öğrenme uygulamalarının eğitim alanında ileri düzeylere taşınmasını sağlayacak, öğrencilere kendi kendine, hızlı ve kolay bir öğrenme deneyimi sunacak" dedi.

    2016 güz döneminde kullanılmaya başlanacak

    Xerox Hindistan Araştırma Merkezi'nde geliştirilen teknoloji, şimdiden büyük dijital girişimler tarafından rağbet görmeye başladı. Hindistan'ın en büyük video tabanlı eğitim sitelerinden Impartus, birkaç ay içinde site altyapısında Xerox teknolojisini kullanmaya başlayacağını duyurdu. Bu teknoloji ile Impartus, kullanıcılarına daha kolay ve hızlı bir şekilde bilgi öğrenme, bilgiye ulaşma imkanı verecek; eğitim videolarının izleyiciler için daha verimli olmasını sağlayacak. Şirketin kurucu ortağı Amit Mahensaria, Xerox'un buluşu ile ilgili olarak "Xerox, Hindistan'daki araştırma merkezinde ülkenin en büyük yeteneklerini bir araya getirdi ve bu ekip yeryüzünün herhangi bir yerinde bulunmayan yeni teknolojiler geliştiriyor. Xerox ile yapacağımız iş birliği ile Hindistan, Kenya ve Malezya gibi gelişmekte olan ülkelere daha iyi eğitim olanakları sunacağımıza inanıyorum" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Hindistan Xerox Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title