Haberler

Xi Jinping, Çin ve Kırgızistan'ın Kuşak ve Yol işbirliğini teşvik etmeleri gerektiğini söyledi

Güncelleme:
Abone Ol

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin ve Kırgızistan'ın yüksek kaliteli Kuşak ve Yol işbirliğinin derinleşmesini ve daha etkin hale gelmesini teşvik etmeleri gerektiğini söyledi. Xi, iki tarafın ekonomi, ticaret ve yatırım işbirliğini genişletmesi, bağlanabilirliği güçlendirmesi ve kaliteli yeni üretici güçler konusunda işbirliğini artırması gerektiğini vurguladı.

ASTANA, 4 Temmuz (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin ve Kırgızistan'ın yüksek kaliteli Kuşak ve Yol işbirliğinin derinleşmesini ve daha etkin hale gelmesini teşvik etmeleri gerektiğini söyledi.

Xi, iki tarafın ekonomi, ticaret ve yatırım işbirliğini genişletmesi, bağlanabilirliği güçlendirmesi ve kaliteli yeni üretici güçler konusunda işbirliğini artırması gerektiğini vurguladı.

Xi, Çarşamba günü Kazakistan'ın başkenti Astana'da Shanghai İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Konseyi 24. Zirvesi öncesinde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüşmesi sırasında söz konusu açıklamayı yaptı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Uluslararası İlişkiler Kırgızistan Xi Jinping Diplomasi Ekonomi Güncel Dünya Diplomasi Uluslararası İlişkiler Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title