Haberler

Ordu'da Aç Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Ordu'da kar yağışı ve hava şartları nedeniyle aç kalma tehlikesi yaşayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Vali Kenan Çiftçi önderliğinde Karapınar Mahallesi'nde, doğada yaşamını sürdüren hayvanların soğuk havada aç kalmaması adına program düzenlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan programda, doğaya yem bırakıldı.

Vali Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, etrafı kar kapladığı zaman tabiattaki hayvanların yiyeceğinin kalmadığını belirtti.

Sabah saatinde etrafına baktığında güzel bir kar manzara oluştuğunu anlatan Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bahçeye dikkatlice baktığımda onlarca veya yüzlerce kuş, ağaç dibinde birşeyler yemeye çalışıyor. Etrafı kar kapladığı zaman tabiattaki hayvanların yiyeceği yem kalmıyor. Dolayısıyla bunları bizim beslememiz gerekiyor. Sabahleyin çalışanlara, arkadaşlara, eşime ve çocuklarıma şunu söyledim, 'Bu kuşlara yem bırakalım'. Ama sadece benim yem bırakmamla tüm kuşların beslenmesi mümkün değil. Tüm kurumlarıma doğaya yem bırakılması için talimat verdim. Bu da yeterli olmayabilir. Ordu'da yaşayan tüm kardeşlerim, ekmek kırıntılarını veya varsa yemek artıklarını camların önüne, bahçelerine bıraksınlar. Doğadaki kuşlarımız ölmesin. Onlar hakikatten neşemiz."

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ordu Şube Müdürü Vedat Saraç ise olumsuz hava şartlarında yaban hayatında yaşayan hayvanların var olduğunu vurguladı.

Hayvanların, bu hava şartlarında yeterli beslenemediğini dile getiren Saraç, "Şube olarak bu hayvanlarımıza, yem bırakıyoruz. Ancak sadece bizim bu işlemi yapmamız yeterli değil. Tüm halkın duyarlı olmasını istiyoruz. Evlerinde geriye kalan yemek artıklarını çöpe değil, sokağa, bahçeye veya balkona bıraksınlar" diye konuştu.

Programa, Garnizon Komutanı Jandarma

Kaynak: AA / Güncel

Kenan Çiftçi Karapınar Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title