Haberler

Yabancı Öğrenciler Subasar Ormanları'nda Kampta

Abone Ol

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Okolojik Yaşam Kulübü öğrencileri Subasar Ormanları’nda kampa girdi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Okolojik Yaşam Kulübü öğrencileri Subasar Ormanları'nda kampa girdi.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Subasar Ormanları'nda gelen 40 değişik ülkeden 75 öğrenciye delta gezdirilerek ekolojik yaşam bilinci aşılanıyor. Öğrencilere dağcılık, kamp kurma, çadır kurma ve yürüyüş teknikleri konusunda bilgiler veriliyor. Yabancı öğrenciler, Samsun Dağcılık Kulübü Sporcusu Şükrü Gün ile birlikte çadır kurup yürüyüş yaptılar. Öğrenciler, çuval yarışı ve müzik eşliğinde oyunlar oynayarak eğlendiler.

Ekolojik Yaşam Kulübü gönüllü üyelerinden Tanju Subaşı, "Üç yıldır burada kamplar yapıyoruz. Ekonomik yaşam bilincinin insanlar tarafından birebir yaşanmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

2012 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Okolojik Yaşam Kulübü'nü hayata geçiren Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, "Bu yıl 40 ayrı ülkeden toplam 75 öğrenciyle birlikte 'Ekolojik Yaşam Kampı' düzenledik. Bu kampı bir dünya mirası olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde gerçekleştiriyoruz. Buradaki temel amacımız, bir dünya üniversitesi olan Ondokuz Mayıs Üniversitemizde yaklaşık bin 800'e yakın uluslararası öğrenci var. Biz bunların farklı dillerini doğanın ortak dilinde buluşturmaya çalışıyoruz. Bu farklılığı doğada bütünleştiriyoruz. Bu kampımızda öğrencilerimizle ekolojik yaşamın unsurlarını örnekleriyle birlikte yaşayarak öğrenmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin günün her saatinde ayrı ayrı eğitmenleri var. Ekolojik yaşamla ilgili dersler var. Kızılırmak Deltası'nın bütün habitatlarını ve yaşam alanlarına tek tek dokunarak, hissederek deneyimleniyorlar" diye konuştu.

Subasar Ormanları'nda kurulan kamp 2 gün sürecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kızılırmak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title