Haberler

Yabancılar Misafirhanesi Önünde 'Sınırsız Ve Ulussuz Dünya'

Abone Ol

Vize Süreleri Sona Eren Yabancılar ve Yasa Dışı Yollarla Yurda Giriş Yapan Mültecilerin Kumkapı'daki Yabancılan Şube Müdürlüğü Misafirhanesi'nde Uygunsuz Koşullarda Gereğinden Fazla Tutulduğunu İleri Süren Bir Grup Misafirhane Önünde Oturma Eylemi Yaptı.

Vize süreleri sona eren yabancılar ve yasa dışı yollarla yurda giriş yapan mültecilerin Kumkapı'daki Yabancılan Şube Müdürlüğü Misafirhanesi'nde uygunsuz koşullarda gereğinden fazla tutulduğunu ileri süren bir grup misafirhane önünde oturma eylemi yaptı.

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen ve aralarında Türkler'in de bulunduğu göstericiler değişik dillerde sloganlar atarak misafirhane önünde "Sınırsız ve ulussuz bir dünya. Gözaltıları durdurun" yazılı pankart açtı

Misafirhanede bulunan mülteciler de pencerelerde ateş yakarak eyleme destek verdi.

Türkiye'de vize süreleri sona eren yabancılar ve yasa dışı yollarla yurda giriş yapan mültecilerin Kumkapı'daki Yabancılan Şube Müdürlüğü Misafirhanesi'nde uygunsuz koşullarda gereğinden fazla tutulduğunu ileri süren Uluslararası Göçmen Dayanışma Ağı mensubu yerli ve yabancı yaklaşık 100 kişilik grup akşam saatlerinde misafirhane önünde toplandı. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen ve aralarında Türkler'in de bulunduğu göstericiler, ellerinde Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça yazılı pankartlarla, misafirhane önünde oturma eylemi yaptı. Mültecilerin uygunsuz şartlarda yaşamaya zorlandığını ileri süren eylemciler basın açıklamasını Türkçe ve İngilizce olarak okudu. Alkış ve ıslıklarla emniyeti protesto eden gruba, çevredeki vatandaşların yanı sıra misafirhanede bulunan mülteciler de pencerede ateş yakarak, destek verdi. Daha sonra "No border, no nation, stop demostation" (Sınırsız ve ulussuz bir dünya. Gözaltıları durdurun) yazılı pankart taşıyan ve değişik dillerde slogan atan grup, Kumkapı'daki balıkçılar lokantasında ilerledi. Eylemi meraklı gözlerle izleyen restronlardaki turistler de eyleme alkışlarla destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Ceren Öztürk, "Yabancılar ve mülteciler 6 ay gözaltında kalabiliyor ve emniyet, mültecilerin niye o kadar uzun süre kaldığı ile ilgili hiçbir bilgi vermiyor. Bu büyük bir hukuk ihlali" şeklinde konuştu.

Eylem sırasında göstericilerle şube polisleri arasında sık sık tartışma yaşanırken, çevik kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Gösteri olaysız sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title