Haberler

Yağmur Altındaki Şenlikte Eşek Yarışı ve Keçi Yakalama Yarışı

Abone Ol

Muğla'nın Bodrum İlçesinde Bu Yıl 12.'si Düzenlenen Pedesa Şenlikleri'nde, Eşek Yarışı ve Keçi Yakalama Yarışı Renkli Görüntüler Oluşturdu.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 12.'si düzenlenen Pedesa Şenlikleri'nde, eşek yarışı ve keçi yakalama yarışı renkli görüntüler oluşturdu.

Konacık beldesinde Antik Pedasa Kenti kalıntılarının bulunduğu bölgede gerçekleştirilen şenliklerde, doğa yürüyüşünün ardından halk oyunları gösterileri yapılarak, türküler söylenip, şiirler okundu. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan yaptığı konuşmada, "Lelegler keçi yakalama yarışması yapıyorlar mıydı bilemiyorum. Ama keçileri kaçırmadıkları kesin. Bizler değerlerimize ne kadar sahip çıkarsak, herkes bize değer verir, saygı duyar. Eğer biz değerlerimize sahip çıkmazsak kimse de saygı duymaz. Bu şenliklerin daha kültür ağırlıklı olarak devam etmesini temenni ederim" dedi.

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ise, sahili olmayan tek belde olduklarını belirterek, "Bu açığımızı ticaretle, turizm altyapısına hizmet veren insanımızla kapatmaya çalışıyoruz. Bir özelliğimiz daha var; 3 bin 500 yıllık geçmişe sahip olan Pedesa'mız" diye konuştu.

Pedasa Kazı Ekibi Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler de, Leleglerin yaşadığı bölge hakkında bilgi vererek, kazı çalışmalarıyla Leleg uygarlığına ait kalıntıları gün yüzüne çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

Konacık Belediyesi ve Konacık Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen şenlikte, Milas'tan gelen ve en yaşlısı 64, en genci 38 yaşında olan Çomakdağ Kızılağaç Köyü Otantik Halk Oyunları Ekibi'nin yağmura aldırış etmeden sunduğu gösterisi büyük alkış aldı. Kıl çadırların kurulduğu ve keşkek dağıtılan şenliklerde, en çok ilgiyi ise ilk kez bayanların da katıldığı eşek yarışı ve keçi yakalama yarışı gördü. Aynı eşeğe binen Bodrum Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencileri Ceren Deniz ve Ayça Aslantaş, yarışın ilgi odağı oldular. Eşeğin üzerinden kayanların tekrar binmekte zorluk çektiği yarışı, Kayseri'den Bodrum'a kızının yanına tatile gelen 62 yaşındaki Hamdi Çemrek kazandı.

Keçi yakalama yarışı da şenliğe renk katan diğer bir yarış oldu. Yağmur altında kaçan keçiyi yakalamak hayli güç oldu. Keçiyi atla kovalayan bazı yarışmacılar, ellerindeki kementle ilginç görüntüler oluşturdu. Yarışı kazanan Ayşegül Aydoğan, gülerek "Kesip hep beraber yiyeceğiz" dedi.

(OU-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title