Haberler

'Yalan İçinde Yalan' Kahkahaya Boğdu

Abone Ol

-mersin'de Umut Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Yalan içinde yalan' adlı oyun izleyenleri kahkahaya boğdu.

-mersin'de Umut Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Yalan içinde yalan' adlı oyun izleyenleri kahkahaya boğdu. Usta oyuncu Füsun Erbulak'ın da yıllar sonra sahneye dönmesine neden olan oyunun sonunda Mersinli sanatseverler, sanatçıları uzun süre alkışladı.

'Yalan içinde yalan' adlı oyun, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahnelendi. Yaklaşık bin kişinin izlemeye geldiği Clive Exton'un ünlü eserini yönetmen ve oyuncu Somer Karvan'ın sahneye koyup oynadığı komedide, usta oyuncu 68 yaşındaki Füsun Erbulak yaklaşık on yıl sonra sahnelere geri dönerken, sunucu Ebru Akel de ilk kez bir tiyatro oyununda Feride Çetin, Metin Yavuzoğlu ve Kerim Yağcı ile birlikte sahne aldı.

Komik olayların geliştiği oyun sırasında Füsun Erbulak seyirciden sık sık alkış alırken, yönetmen Somer Karvan, komik olaylar döngüsünün yaşandığı oyunun seyirci tarafından çok beğenildiğini söyledi. Karvan, "İnsan bu oyuna geldiğine gerçekten değdiğini fark ediyor. Bin kişilik salonda şu anda yaklaşık 900 kişi içeride. Böyle seyirci karşısına geldiğimiz de çok mutlu oluyoruz. Çok güzel reaksiyonlar aldık ve Mersin'de çok güzel ağırlandık. Mersin bize her zaman çok iyi geliyor" dedi

UZUN YILLAR DEVAM EDECEĞİM

Sunucu ve oyuncu Ebru Akel ise emek verildiğinde çok iyi şeylerin ortaya çıktığını ifade ererek, "Salonda çok güzel bir seyirci vardı. Tiyatroyu sevdirebildiğimiz için çok mutluyum. Şuna çok inanıyorum, başarılı bir şey varsa her yerde kendini gösteriyor. Güneş gibi her yerde parlayan bir şey. İnsanın yaptığı iş, kendisi, emeği, mesleğine verdiği saygı, sanatına verdiği değer, uğraş her şey bir emek işi. Emek verdiğinizde de çok iyi bir şey ortaya çıkıyor. Herkesi mutlu eden bir oyun çıkardık. Bu bir aşk işi, tutkuyla yapılan bir iş. Bu işte en büyük beklentimiz sahnede alkışı duyabilmek. Çünkü iki kalas bir heves meselesidir tiyatro. Feride ile ben tiyatro sahnesinde çok yeniyiz ama bunu uzun yıllar devem ettireceğiz. Tiyatro benim önceliğim oldu. Her şeye rağmen turnemizde Türkiye'nin her yerinde oynamaya devam edeceğiz" diye konuştu .

Oyuncu Levent Ünsal da, oyunun niteliğini tanımlamanın zor olduğunu belirterek, "Oyunumuzun ne kadar iyi olduğunu ifade etmemiz zor. Bir çiçek şimdiye kadar kendinin güzel olduğunu ifade etmiş midir? Hayır. Ama şimdiye kadar bizi görüp de giden herkesin yüzünde gülücükler ve çiçekler açtırdık. Herkesi oyunumuza bekleriz" dedi.

Çiçeği burnunda tiyatrocu Feride Çetin, sezonun en iyi oyununu sahneye taşıdıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sezonun en güzel oyunlarından birini sahneliyoruz. Daha çok izlenmesini istiyoruz. Umarım, seyirci ile buluşmaya devam ederiz. 9 Şubat Perşembe günü Beşiktaş Kültür Merkezi Sahnesinde galamız var, herkesi bekliyoruz."

Yaklaşık 2 saat süren oyun sonunda salonu dolduran sanatseverler, sanatçıları performanslarından dolayı uzun süre alkışladı.

-------------------- kutu -------------------

OYUNUN KONUSU

Ana kuzusu Roy (Somer Karvan), karısı June (Ebru Akel) ile 15 yıllık evlidir. Ancak, gençliğinden beri, kızlarla arkadaşlık kurmasını bile istemeyen, oğluna fazlasıyla düşkün annesi Molly'e (Füsun Erbulak), evlendiğini bir türlü söyleyememiştir. ve tabii, karısına da bir annesi olduğunu… Şehir dışında bir ev tutmuş, annesinin ayda bir yaptığı hafta sonu ziyaretleri süresince, orada yalnız yaşıyor numarası yapmaktadır. Karısı ise, onu iş seyahatinde bilmektedir…O hafta sonu annesini karşılamak üzere eve giden Roy, karşısında sekreteri Heather'ı (Feride Çetin) bulur. Roy'un iş ortağı Leslie (Levent Ünsal) ile çapkınlık yapmak üzere bu evde sözleşen Heather'ı evden çıkarmak mümkün değildir. Zira kocası Cyril (Kerim Yağcı) karısını takip etmiş ve evi gözetlemektedir. Roy, evin içerisinde saklayamadığı Heather'ı annesine, çaresizlikten, nişanlısı olarak tanıtır. Bu arada Cyril, Roy'un karısı June'a telefon etmiş, kocasının onu aldattığını söylemiş ve evin adresini vermiştir.Önce June, ardından çapkın ortak Leslie'nin, sonunda da kıskanç koca Cyril'ın eve gelmesi ile curcuna daha da artacaktır.. Sürprizler sürprizleri, yalanlar yalanları doğuracaktır. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Feride Çetin Kerim Yağcı Ebru Akel Mersinli Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title