Haberler

Yalova'da 7 Yıl Sonra Aydınlatılan Cinayetin Davasında Karar

Abone Ol

Yalova'da 2005 yılının ağustos ayında kaybolan ve kemikleri bundan yaklaşık 7 yıl sonra bulunan Fatih Geçer'in katil zanlısı olduğu iddiasıyla yargılanan 2 kişiye, müebbet hapis cezaları verildi...

Yalova'da, hayatını kaybetmesinden yaklaşık 7 yıl sonra kemikleri bulunan Fatih Geçer'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 2 kişi, müebbet hapisle cezalandırıldı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Erkut Acar (33) ve Hüseyin Demir (27), Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bulundukları cezaevinden katıldı. Duruşmada, Fatih Geçer'in babası Fethi ve annesi Şengül Geçer hazır bulundu.

Mütalaasını veren savcı, sanıkların maktulü öldürdüğünün sabit olduğunu söyleyerek, üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

Geçer'in ailesinin avukatı Cevdet Bekler ise sanıkların suçu birlikte işlediğini iddia ederek, "Tasarlayarak suçu işlemişlerdir. Daha önceki cinayetleri de göz önüne alınarak ceza verilmesini istiyoruz" dedi.

Acar'ın avukatı Ünal Ercan da müvekkilinin cinayete katılmadığını, Demir'in olayı tek başına gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Geçer'in kemiklerinin, kendisinin yer göstermesiyle bulunduğunu dile getiren Acar, "Bu cinayetin ortaya çıkmasını çok önceden istemiştim. Çünkü herkesten çok huzursuz oluyordum. Olayla uzaktan ya da yakından ilgim yok. Beraat ettirilmemi talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Demir, mütalaada Acar ile suçu birbirlerinin üzerlerine attığının belirtildiğini ancak bunun doğru olmadığını söyleyerek, kimseye suçlamada bulunmadığını anlattı.

Daha sonra kararı açıklayan mahkeme heyeti, Acar ve Demir'in müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Yalova'da, 24 Ocak 2006'de öldürülen Naciye Yiğit ve oğlu Sinan Yiğit'in katil zanlılarının Erkut Acar ve Hüseyin Demir olduğu, olaydan 6 yıl sonra ortaya çıkmıştı. Polis tarafından gözaltına alınan bu kişilerin, 2005 yılının ağustos ayında kaybolan Fatih Geçer'i de öldürdüğü iddia edilmişti. Paşaköy'de boş bir arazide bulunan ve Fatih Geçer'e ait olduğu saptanan kemikler, ölümünden yaklaşık 7 yıl sonra 4 Kasım 2012'de gömülmüştü. Naciye ve Sinan Yiğit'in ölümüne ilişkin yargılanan Acar ile Demir, Yalova Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 26'şar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. - Yalova

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Demir Sinan Yiğit Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title