Haberler

Yalova'da "Antibiyotiğin Doğru Kullanımı" Eğitimi

Abone Ol

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde antibiyotiğin doğru kullanımı hakkında eğitim verdi.

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde antibiyotiğin doğru kullanımı hakkında eğitim verdi.

Birliğe bağlı sağlık tesislerinde hizmet veren çocuk hastalıkları, dahiliye, kulak burun boğaz hastalıkları uzmanları ve pratisyen hekimlere yönelik gereksiz antibiyotik kullanımını engellemek amacıyla eğitim düzenlendi.

Hastane Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Han, akılcı antibiyotik ve streptokok A hızlı antijen testlerinin kullanımı hakkında bilgi verdi.

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Sezen yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmek için hızlı antijen testinin Yalova'da uygulanmaya başlandığını belirtti.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın bizzat yürüttüğü bir proje ile Türkiye'de gereksiz kullanılan antibiyotiğe karşı savaş açıldığına dikkati çeken Sezen, şunları kaydetti:

"Ülke olarak OECD verilerine göre antibiyotik kullanımında çok kötü durumdayız. Vatandaşlar antibiyotikleri artık sıradan ateş düşürücü, ağrı kesici ilaçlar gibi her hastalıklarında kullanmaya başladı. Buda virüslerin direnç kazanmasına sebep olarak gerçekten ihtiyaç duyulduğu zamanlarda hastalıklara karşı kişilerin zayıf kalmasına sebep olmakta. Vatandaşın hastalıklarla mücadele konusunda bilinçlenmesini sağlamak, antibiyotik direnci oluşmasını engellemek amacıyla birliğimize bağlı sağlık tesislerinde hem halka hem de sağlık personellerine yönelik olarak akılcı antibiyotik kullanımı konularında eğitimler yapılmaktadır."

Sağlık Bakanlığının başlattığı projeyle, aile, çocuk, kulak, burun, boğaz ve acil hekimlerinin beta mikrobunu hastalarını muayene ettikleri sırada 5 dakika içerisinde tespit edebilecekleri bir hızlı beta testi temin edildiğini belirten Sezen, "Hekimler ihtiyaç duyduklarında bu hızlı beta testini hemen hastanın yanında gerçekleştirebilecek. 5 dakikada sonuç alınabilinecek. Test sonucunda beta çıkması halinde doktor antibiyotik reçete edecek, aksi durumlarda ise tedavi için antibiyotik kullanılmayacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Sezen Yalova Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title