Haberler

Yalova´Da Yazarlardan Kenan Evren´E Suç Duyurusu

Abone Ol

Odabaşı: '12 Eylül'de Daktilom Bile Yargılandı"

ODABAŞI:''12 EYLÜL'DE DAKTİLOM BİLE YARGILANDI"

Yalova'da yazarlar Yılmaz Odabaşı ve Hasan Kıyafet, 12 Eylül darbesiyle ilgili Kenan Evren ve dönemin generalleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundular.

Yalova Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan yazar Yılmaz Odabaşı ve Hasan Kıyafet, 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan darbelerin mağduru olduklarını, bunun geçmişle hesaplaşmak için bir randevu olduğunu söylediler. Yılmaz Odabaşı, 12 Eylül'de daktilosunun bile yargılandığını bildirerek, "Ben İzmir Hukuk Fakültesi öğrencisiyken 18 yaşında örgüt kurmak iddiasıyla, 1 yıl 2 ay Diyarbakır Askeri Cezaevi'nde yattım. Burada işkence ve ölüm oruçları gördüm. Bu mahkumiyetten dolayı 8 yıl takip edildim. 8 yıl işkence gördüm ve bu 8 yılın sonunda beraat ettim. Yani 12 Eylül hukuku beni suçsuz buldu. Ayrıca 1984 yılında daktilomla geldiğim Bursa'da bir örgüt kurmaya geldiğim iddiasıyla daktilom ve şiir dosyalarım Gölcük Donanma Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi'nde yargılandı. Dosyalarıma el konuldu, daktilom mühürlendi. Daktilom yargılandı ve bu yargılanma 2 yıl sürdü. Şimdi ben yalnızca 12 Eylül dönemi darbecisi Kenan Evren'den değil, Diyarbakır Askeri Cezaevi'nde yattığım dönemin 7. Kolordu Komutanı Kemal Yamak, bulunduğum cezaevinde 18-20 kişinin işkenceyle ölmesine neden olan Cezaevi İş Güvenlik Amiri Esad Oktay Yıldıran, beni ve daktilomu, şiir dosyalarımı beraat ettiğim halde Gölcük Donanma Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yargılayan dönemin askeri mahkeme heyetinin başkanı Yüzbaşı Avni Emirler hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldim" dedi.

Referanduma 'evet' dediğim için geçmişte yer aldığım sol gelenek tarafından aforoz edildiğini kaydeden Odabaşı, "Şimdi ben hepsini, CHP'lileri, EMEP'lileri, TKP'lileri demokrat aydın hümanist insanlarını bu duruşa davet ediyorum. Bizim ortak yaralarımız adına bireysel bir intikam duygusuyla değil, geçmişle yüzleşmenin kaçınılmaz olduğuna inandığım için bu bir geçmişle hesaplaşma randevusudur" dedi.

"12 EYLÜL KİTABA VE İNSANA İŞKENCELER YAPTI"

Hasan Kıyafet ise, 12 Mart ve 12 Eylül'ün çocuklarının çocukluğunu çaldığını ifade ederek, "Kitaba ve insana yönelik büyük işkenceler yaptı. Bireysel öç değil burada bulunma amacımız. Toplumsal bir başkaldırı ve protesto. İşkence dille anlatılmaz. Bağışlanmamalı. İnsana işkence yapan kişiler bağışlanmamalı. Suçunun cezasını demokratik yöntemler içinde çekmeli. Onların bize yaptığı şekilde değil. İnsanı küçültmeden yapılacaksa yapılmalı' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title