Haberler

Yangın Çıkan Azeri Petrol Platformu İki Gündür Söndürülemiyor

Güncelleme:
Abone Ol

Hazar Denizi'nde Azerbaycan'a ait bir petrol platformunda çıkan yangın iki gündür söndürülemiyor. İlk gün kasırga nedeniyle ulaşılamayan 32 işçinin ise bugün kurtarıldığı öğrenildi.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR), Başsavcılık ve Olağanüstü Haller Bakanlığı Hazar Denizi'nde çıkan yangınla ilgili ortak açıklama yayımladı. Açıklamada, kasırganın oluşturduğu dalgaların 10. platforma ait yüksek basınçlı su altı gaz hattını tahrip ettiği ve yangın çıktığı belirtildi.

28 PETROL VE DOĞAL GAZ KUYUSU KAPATILDI

Yangının hemen ardından platforma bağlı tüm petrol ve doğalgaz borularının kapatıldığı, buradaki 28 petrol ve doğalgaz kuyusunun faaliyetinin durdurulduğu kaydedildi. Yangının sistemde ve borularda kalan gaz nedeniyle devam ettiği, alevlerin platformdaki petrol ve doğalgaz kuyularına geçmiş olabileceğinin ihtimal edildiği ifade edildi.

10 METRELİK DALGALAR ÇALIŞMALARA ENGEL OLDU

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Talimata göre çalışanlar platformdaki iki bota binerek aşağı sarkıtıldı. Botlar denize yaklaşık 10 metre mesafeye kadar indirildi.

Kazadan 15-25 dakika sonra bölgede nöbet tutan yangın söndüren gemiler olay yerine gelerek çalışmalara başladı. Fakat dalgaların 10 metreye ulaşması nedeniyle gemiler platforma yanaşamadı. Bu nedenle botların suya indirilmesi ve gemiler tarafından alınması mümkün olmadı."

KASIRGA NEDENİYLE İŞÇİLER İLK GÜN KURTARILAMADI

"Yaklaşık 22.45'te güçlü rüzgarın etkisiyle botlardan birinin halatı koptu ve içindeki kurtarma personeli denize düştü. Bu esnada 3 kişiyi kurtarıldı fakat 1 kişinin ise cesedine ulaşıldı. Karanlık ve kasırga nedeniyle diğer bottaki çalışanların kurtarılması ertesi güne bırakıldı.

32 İŞÇİ İKİNCİ GÜN KURTARILDI

5 Aralık'ta olumsuz hava şartlarına rağmen kurtarma çalışması yeniden başladı. Sabah erken saatlerde 32 kişi daha kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarının gemi ve helikopterlerle devam ettirildiği, platformdan 50 kilometre güneyde içi boş bir bot tespit edildi"

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yangının nedeninin araştırılması için Başbakan Artur Rasizade başkanlığında bir komisyon kurulması talimatını verdi. Henüz ölü sayısı ve kayıplar hakkında devlet kanadından resmi bir açıklama yapılmadı.


Platformdaki söndürme ve kurtarma çalışmaları olumsuz hava şartlarına rağmen devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hazar Denizi Azerbaycan Ekonomi Dünya Yaşam Politika Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (81)

DÜŞÜNÜR:

Rusya yapmıştır. Fitne fesat iran ve aç gözlü rusya suriyeye gömülmeniz dileğiyle

Yanıtla1039
AKP NİN KARANLIK DOSYASI:

AKP NİN KİRLİ KARANLIK SİYASETİ BİZLERE ÇOK AĞIR BEDELLE ÖDETECEK. . . .

Yanıtla3410
Seyfi:

İlginç bir bağlantı kurmuşsun seviyenin çok yüksek olduğu belli(!)

31
REİS PUTİN DİYOR Kİ:

PUTİN KULAĞINI ÇEKMİŞ AZAERİLERİN :))))

Yanıtla2711
muroooooooooo:

kesin putin yapmıstır kocum benım ya adamın dibi valla inş sonmezde

Yanıtla333
Azerbeycanlı:

Senin kimi kendini bilmezler ne kadar çok olursa Türklük kalkmaz.Sen bile fazlasın bu dünyada.Tumsuz hiyar.Kışda Karda inşAllah sönçez dediyin petrol ,doğal qaz hesabına yaşayacaksın.Mutsuz insan ya.Büyük Türk halkı her zaman var olsun.Sen bir geri zekalı sın.Bana hakaret yazarsen.ilk önce kendi sevdiklerini düşün

01
adem006:

azeri kardeşlerimize TÜRK CAMİASINA geçmiş olsun özümde dilerim allah düşmana fırsat vermesin onlar bizim kardeşimiz ermeni ler unutmayın size buradan yorumlarınızı herkes görüyor

Yanıtla133
turkiye:

can azebaycan acinin acimizdir basimiz sag olsun , , , eyer bir suikast var ise allah kahretsin

Yanıtla429
YASİN BULUT:

BU RUSYA BÜYÜK DEVLET BİZİM HİÇ BİR GÜCÜMÜZ YOK NE YAZIKKİ SADECE KÜRSÜLERDE KONUŞUYORUZ SADECE FOSSUN AKP FOSSS

Yanıtla2013
AKP NİN İHANET SANDUKASI:

RUSYA OLMADAN KAFKASYADA HİÇ BİR ÜLKE YAŞAYAMAZ. . . HİÇ YOK YERE AZERBAYCANINDA BAŞINI BELAYA SOKTU BU AKP HÜKÜMETİ. . . .

Yanıtla1715
Tüm 81 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title