Haberler

"Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi" Açıldı

Abone Ol

TÜYAK Onursal Başkanı Kılıç: "2007'den önce yapılan, konut olarak kullanılan yüksek binaların tamamında, ofis ve iş merkezi olarak kullanılan yüksek binaların yarısına yakınında yangın önle...

Türkiye Yangından Korunma Vakfı ile Yangından Korunma Derneği (TÜYAK) Onursal Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, 2007'den önce yapılan, konut olarak kullanılan yüksek binaların tamamında, ofis ve iş merkezi olarak kullanılan yüksek binaların yarısına yakınında yangın önlemlerinin neredeyse hiç olmadığını veya çok yetersiz düzeyde bulunduğunu bildirdi.

TÜYAK ile Sektörel Fuarcılık tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi (TÜYAK 2013)", WOW Convention Center'da açıldı.

Açılışta konuşan Kılıç, kat sayısı 7'nin üzerinde ve yüksekliği 21 metreden fazla olan binaların "yüksek binalar" kapsamına girdiğini aktararak, bu binalarda meydana gelen yangınlarda ölü ve yaralı sayısının genelde fazla olduğunu belirtti.

İstanbul'da her gün ortalama 60 yangının meydana geldiğini ifade eden Kılıç, "2007 yılından önce yapılan, konut olarak kullanılan yüksek binaların tamamında, ofis ve iş merkezi olarak kullanılan yüksek binaların yarısına yakınında yangın önlemleri neredeyse hiç yok ya da çok yetersiz düzeyde. İstanbul'un tanınmış iş merkezlerinden olan Odakule binasında bile, yangın merdiveni ve yağmurlama sistemi bulunmamaktadır" dedi.

Kılıç ayrıca yangınların kader olmadığını, tasarımla önlenebileceğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

"Özellikle yüksek binalarda iki şey ölüme sebebiyet verir. Biri duman, diğeri ise mimardır. Yangınlar, iyi tasarımla ve iyi alınan yangın güvenlik önlemleriyle başlamadan söndürülmüş olur. Malzeme seçimi hayati önem taşımaktadır. Çünkü yanacak malzeme yoksa yangın da yoktur. Yüksek binalarda yanmaz malzeme ya da zor yanıcı malzemeler kullanılmalıdır."

TÜYAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turanlı ise amaçlarını, "güvenli bir çalışma ve yaşama alanları yaratmak ve toplumu yangın ve yangın güvenlik önlemleri konusunda bilinçlendirmek" şeklinde açıkladı.

Yangın söz konusu olduğunda "kaza" diye bir kavramı anlamanın mümkün olmadığını dile getiren Turanlı, "Güncel fayda peşinde koşmanın getirdiği olumsuzlukları kaza olarak tanımlamak akla mantığa sığmayan bir gerçekliktir. Özellikle tarihi binalar korunarak gelecek nesillere taşınmalıdır. Tarihi yapılarda koruma-kullanma dengesini çok iyi gözeterek bu yapıları geleceğe aktarmamız gerekiyor. Bu dengeyi korumazsak tarihi binalarımız bir gün bitecek" diye konuştu.

- TÜYAK 2013

TÜYAK 2013, yangına, sabotaja, depreme, iş kazalarına, çevre risklerine karşı önceden haber alan, algılayan, uyaran ve uygun çözüm bulan yeni cihaz ve sistemleri tanıtmak, günümüz teknolojisine uygun koruma ve önleme sistemlerindeki gelişmeleri ve yeni tasarım esaslarını açıklamak, problemleri tartışmak, üretici ve kullanıcıları bir araya getirmek, konuyla ilgili yönetmelik ve standartlardaki gelişmeleri duyurmak amacıyla düzenleniyor.

Sempozyumun hedef kitlesini kamu kurumları, devlet teşekkülleri, belediyeler, sivil toplum örgütleri, endüstriyel tesisler, organize sanayi bölgeleri, itfaiye birimleri, turistik tesisler, oteller, alışveriş merkezleri ve hastaneler oluşturuyor.

Yangın güvenliği alanında son teknolojilerden oluşan yangın güvenliği çözümlerini sergileyen firmaların yeni iş fırsatları yaratma olanağı bulacağı etkinlik yarın sona erecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Abdurrahman Kılıç İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title