Haberler

'Yapımı Durdu' Denilen Duvar Tekrar Örülmeye Başlandı

Abone Ol

Mardin'in Nusaybin ilçesinde önceki gün BDP'nin düzenlediği miting ve Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın 9 gün süren ölüm orucu eylemi nedeniyle yapımının durdurulduğu belirtilen Suriye sınırındaki duvarın örülmesine bugün tekrar başlandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde önceki gün BDP'nin düzenlediği miting ve Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın 9 gün süren ölüm orucu eylemi nedeniyle yapımının durdurulduğu belirtilen Suriye sınırındaki duvarın örülmesine bugün tekrar başlandı. Mardin'in Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasında örülean perde beton duvarın yapımı, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın 9 gün süren ölüm orucu ve ardından BDP tarafından düzenlenen ve olayların çıktığı miting'ten sonra durduruldu. Önceki gün Nusaybin'de düzenlenen mitingten sonra BDP İlçe binası önünde açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın duvarın yapımı durdu demesinden bir gün sonra duvarı örme çalışmalarına tekrar başlandı. Bugün sabahın erken saatlerinden inşaasına tekrar başlanan duvar için beton dökme ve demir örme çalışmaları asker ve çevik kuvvet ekiplerinin aldığı geniş önlemler altında devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Gökkan Nusaybin Mardin Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title