Haberler

'Yaşayan İnsan Hazinesi' CHP'nin Tanıtım Filminde

Abone Ol

Denizli'de Cura ve yöresel türküleriyle tanınan, UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazinesi" olarak gösterdiği halk sanatçısı Hayri Dev, CHP'nin tanıtım filminde yer aldı.

Denizli'de "Cura' adı verilen üç telli bağlaması ve söylediği yöresel türküleriyle tanınan, UNESCO'nun "Yaşayan İnsan Hazinesi" olarak gösterdiği halk sanatçısı Hayri Dev, CHP'nin tanıtım filminde yer aldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seslendirdiği ulusal ve yerel kanallarda yayınlanan tanıtım filminde, Hayri Dev'in kasketiyle çekilmiş fotoğrafı yer alıyor.

Çameli İlçesi'nde yaşayan, kendine özgü müzik ve türküleriyle sevilen, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde de konser veren sanatçı Hayri Dev'in yüzü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kısa tanıtım filmine girdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasete bakışını ve "Herkes için CHP" sloganını konu eden tanıtım filmini izleyenler, tanıdık bir yüzle karşılaştı.

Farklı bölgelerden Türk insanını temsil eden insan yüzü fotoğraflarıyla oluşturulan filmde, halen yaşamını Çameli'de sürdüren Hayri Dev'de yer alıyor. "Cüra" adı verilen üç telli bağlaması ve yöresel türküleriyle popüler olan halk sanatçısı Hayri Dev, ilginç bir rastlantıyla CHP'nin tanıtım filminde yer aldı. Boynunda atkısı ve kasketiyle çekilmiş fotoğrafı, film kareleri arasına giren Hayri Dev'i gören Denizliler, şaşkına döndü. Grey İstanbul Ajansı tarafından hazırlanan film, 44 saniye sürüyor. 26'ncı saniyesinde ise Hayri Dev'in yüzü çıkıyor.

Ajans yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, tanıtım filmindeki yüzleri seçerken Türkiye'nin manzarasının yansıtılmaya çalışıldığı belirtilerek, "Türkiye'nin genelinden farklı yüzler görmeye gayret gösterdik. Zaten bu çalışmanın öznesinde "Herkes için CHP' sloganı yer alıyor. Bu nedenle film oluşturulurken, Türkiye'nin farklı insan manzaralarını özetleyecek, stok görüntüler kullanıldı. Hayri Dev'in fotoğrafı da hoş bir rastlantı olarak bu çalışmaya yansıdı" denildi.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title